Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Medaliile şi torţele pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris vor fi transportate în valize Louis Vuitton

Medaliile şi torţele pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris vor fi transportate în valize Louis Vuitton

Jocurile olimpice

Comentarii

Medaliile pentru Jocurile de la Paris 2024 şi torţele olimpice şi paralimpice vor fi transportate şi expuse în valize realizate la comandă de Louis Vuitton, producător din cadrul grupului LVMH şi partener premium al Comitetului de organizare, relatează lequipe.fr.

Medaliile şi torţele pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris vor fi transportate în valize Louis Vuitton

Cuferele pentru depozitarea şi transportul medaliilor şi torţelor pentru Jocurile de la Paris 2024 au fost concepute şi fabricate la 18 rue Louis-Vuitton, în Asnières (Hauts-de-Seine), în atelierul firmei cu acelaşi nume, fondată în 1854.

Deocamdată nu se ştie câte geamantane vor fi recunoscute după celebra monogramă şi unde vor fi amplasate în timpul Jocurilor.

Tot ce se ştie momentan este că va exista unul pentru torţa olimpică, unul pentru torţa paralimpică şi cel puţin două pentru medalii.

Cât timp a durat realizarea lor? "Timpul necesar pentru ca produsul să fie perfect", ceea ce în limbajul LVMH (proprietarul mărcii şi partener premium al Paris 2024) înseamnă luni şi luni. "Prima etapă este de a stabili cum să închidem geamantanul. Urmează modelarea pe calculator, interlinierea, montarea (instalarea încuietorilor, a cataramei şi a mânerelor) şi lozinage (un termen Vuitton folosit pentru a proteja marginile bagajelor)".

Când Enzo Lefort, campion olimpic pe echipe la floretă (2021) şi ambasador al producătorului, a văzut pentru prima dată gemantanul XXL, care va putea transporta până la 468 de medalii, a fost uimit. "Sunt curios să văd cum vă veţi asigura că nu se vor mişca în timpul călătoriei".

Cufărul, asemănător unui dulap, are 16 sertare în fiecare segment şi 30 în secţiunea centrală. "Este pentru prima dată când atâtea medalii vor fi prezentate în acest mod în timpul Jocurilor", spune Enzo Lefort.

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - Moştenitorii lui Edith Piaf contactaţi pentru a folosi "L'Hymne à l'amour"

Moştenitorii şi beneficiarii lui Edith Piaf sunt deschişi pentru ca melodiile "L'Hymne à l'amour" sau "La Vie en rose" să fie folosite la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Catherine Glavas şi sora ei, Christie Laume, au declarat pentru Le Parisien că au fost abordate - direct în cazul primei şi indirect în cazul celei de-a doua - în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea de a utiliza gratuit două dintre cântecele lui Edith Piaf în cadrul Jocurilor Olimpice din această vară.

"Am primit o solicitare din partea Editions Raoul Breton pentru a folosi L'Hymne à l'amour", a declarat Catherine Glavas. "Ei gestionează drepturile asupra acestui cântec co-scris de Édith şi mi-au cerut acordul de a-l utiliza gratuit cu o nouă orchestraţie şi o cântăreaţă. Fără să ne dea un nume".

Ea a adăugat: "Bineînţeles că am acceptat, este atât de minunat să deschid Jocurile Olimpice de la Paris cu Edith. Chiar mă emoţionează".

Această cântăreaţă, al cărei nume nu a fost oficializat, ar putea fi Aya Nakamura, după cum a anunţat la sfârşitul lunii februarie săptămânalul L'Express. Articolul a declanşat o veritabilă polemică. Cântăreaţa francofonă cea mai ascultată din lume de la Djadja, în 2018, a fost de atunci ţinta extremei drepte şi obiectul a numeroase atacuri rasiste. Catherine Glavas nu este fericită de aceste atacuri.

"Din ce mi s-a spus, Aya Nakamura este cea care va cânta şi preşedintele a fost cel care a ales-o. Este cu siguranţă talentată. De asemenea, are mult succes în întreaga lume. Dar eu nu o cunosc", a declarat ea.

La rândul ei, Christie Laume, în vârstă de 82 de ani, a susţinut, de asemenea, că nu o cunoaşte pe cântăreaţă. "Sunt foarte deschisă şi cred că este o idee interesantă".

Deşi cererea nu a fost oficială, aşa cum a fost cazul lui "L'Hymne à l'amour", comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice a contactat şi Editions Beuscher pentru a folosi "La Vie en rose", potrivit Le Parisien.

Afla mai multe despre: jocurile olimpiceparismedalii 

viewscnt
Articole similare