Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bayer Leverkusen şi Atalanta s-au calificat în finala Europa League! Nemţii au stabilit un record istoric

Bayer Leverkusen şi Atalanta s-au calificat în finala Europa League! Nemţii au stabilit un record istoric

UEFA Europa League

Comentarii

Echipa germană Bayer Leverkusen s-a calificat joi seara în finala Ligii Europa, după 2-2 pe teren propriu cu AS Roma. În finală s-a calificat şi Atalanta Bergamo, victorie cu 3-0 cu Olympique Marseille.

Record istoric pentru Bayer Leverkusen, care s-a calificat în finala Europa League

Bayer Leverkusen, condusă de Xabi Alonso, a stabilit un record istoric: este neînvinsă în acest sezon, cu o serie de 49 de meciuri fără înfrângere, cea mai lungă din istoria fotbalului european. Precedentul record era deţinut de Benfica, de 48 de meciuri fără înfrângere, între 1963 şi 1965.

La Leverkusen, Roma a atacat din primul minut şi Lukaku s-a aflat faţă în faţă cu portarul gazdelor, Kovar, care a reuşit să-l blocheze. Meciul s-a jucat pe contre şi gazdele au replicat prin bara lui Palacios, din minutul 29. În minutul 42 Jonathan Tah l-a faultat în careu pe Azmoun şi Leandro Paredes a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitru.

În minutul 66, oaspeţii au primit un al doilea penalti, după consultarea VAR, şi acelaşi Paredes a egalat situaţia la general. Roma conducea cu 2-0 la Leverkusen şi făcea 2-2 la general. Însă Gianluca Mancini a înscris în propria poartă şi Bayer avea 3-2 la scor cumulat, în minutul 82.

Bayer a atacat pe final, şi egalarea a venit, ca în atâtea alte dăţi. Josip Stanisic a marcat în minutul 90+7, egalând scorul pe tabelă, 2-2 şi păstrând seria celor 49 de partide fără înfrângere ale campioanei Germaniei, care merge în finala Ligii Europa, scorul general al semifinalei cu Roma fiind 4-2..

Atalanta a dominat meciul cu francezii şi De Ketelaere a lovit bara încă din minutul 6. Marseille a avut prima şansă de gol la şutul lui Ndiaye, iar gazdele au replicat prin acţiunile lui De Ketelaere şi Scamacca. Scorul pentru Atalanta l-a deschis însă Ademola Lookman, în minutul 30 şi la pauză a fost doar 1-0.

Ndiaye a ratat în minutul 50 o bună şansă de egalare, pentru ca după numai două minute Matteo Ruggeri să majoreze diferenţa în favoarea gazdelor, 2-0. Olympique Marseille s-a zbătut, dar nu a putut marca şi gazdele au câştigat partida cu 3-0, prin golul lui Tourem din al cincilea minut de prelungire.

Italienii s-au impus cu scorul general de 4-1. Este prima finală de cupă europeană în care se califică Atalanta, după ce în 1987 a jucat semifinale în Cupa Cupelor.

În ceea ce priveşte Conference League, Olympiakos a trecut de Aston Villa, scor 2-0, şi va juca marea finală cu Fiorentina.

Afla mai multe despre: europa leagueconference league 

viewscnt
Articole similare