Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | ”Surpriza” lui Edi Iordănescu se transferă în Serie A! Românul, alături de Chiricheş la Sassuolo

BREAKING | ”Surpriza” lui Edi Iordănescu se transferă în Serie A! Românul, alături de Chiricheş la Sassuologalerie foto

Transferuri

Comentarii

În urmă cu două săptămâni, când a anunţat convocările preliminare pentru meciurile din Nations League, Edi Iordănescu a surprins cu mai multe nume de pe lista sa.

Ajuns pe banca echipei naţionale la începutul acestui an, Edi Iordănescu are ”uşoara” misiune de a spăla ani de dezamăgiri şi ruşini.

România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1998, de pe vremea când selecţionata noastră era una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună, din Europa de Est.

Ultima calificare a României la un turneu final a avut loc în 2016, la Campionatul European, iar ”tricolorii” au adus de atunci numai dezamăgiri fanilor naţionalei.

Unul dintre motivele din spatele acestui declin este nivelul actual al campionatului intern: la fel ca naţionala, Liga 1 a ajuns de la una dintre cele mai bune din Europa de Est, la una dintre cele mai modeste.

Din această cauză, România nu se mai poate baza pe jucători din proprile eşaloane la fel cum făcea în trecut, astfel că a început să caute talente prin alte ţări.

Printr-un program înfiinţat de FRF, orice fotbalist străin cu origini din România îşi putea trimite detaliile Federaţiei, pentru a fi luat în calcul pentru convocare.

”Surpriza” lui Edi Iordănescu, aproape de Serie A

Unul dintre fotbaliştii români ”străini” care a ajuns în atenţia naţionalei, deşi este neclar dacă prin programul FRF, este Daniel Boloca (23 de ani), un mijlocaş care evoluează în Serie B, la Frosinone.

Născut în Italia, Boloca a crescut în academia lui Juventus, pentru care încă evoluează fratele său, Gabriele, dar are şi naţionalitate română, motiv pentru care a fost inclus pe lista preliminară de convocări a selecţionerului.

Deşi a ratat până la urmă naţionala, viitorul lui Boloca pare promiţător, iar presa italiană anunţă că acesta ar putea prinde transferul carierei după ce a ratat promovarea cu Frosinone.

Deşi echipa sa nu a ajuns în Serie A, românul ar putea ajunge, fiind dorit de Sassuolo, trupa pentru care evoluează în prezent căpitanul naţionalei, Vlad Chiricheş.

Sassuolo este echipa cea mai interesată de Boloca, dar jurnaliştii italieni notează că şi Torino, Udinese şi Sampdoria urmărtesc cu interes situaţia românului.

În prezent, fotbalistul crescut de Juventus este cotat la 600.000 de euro de transfermarkt, dar ar costa de cel puţin cinci ori mai mult, având în vedere sezonul de senzaţie reuşit în Serie B.

Indiferent de destinaţie, este foarte improbabil ca Boloca să mai evolueze în Serie B sezonul viitor.

Afla mai multe despre: daniel boloca 

viewscnt
Articole similare