adplus-dvertising
You are here:

De necrezut! Fostul antrenor al lui CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa a devenit noul selecţioner al Coreei de Nord

De necrezut! Fostul antrenor al lui CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa a devenit noul selecţioner al Coreei de Nord

Handbal

Comentarii

Danezul Kim Rasmussen va fi antrenor al naţionalei feminine de handbal din Coreea de Nord. El a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, în 2016.

Antrenorul portughez Rolando Freitas va prelua echipa masculină, iar antrenorul danez Kim Rasmussen va fi responsabil de echipa feminină.

Ei vor fi primii antrenori străini care vor supraveghea echipele naţionale de seniori, deoarece KHF (federaţia nord-coreeană) adoptă o abordare diferită, ca urmare a lipsei de succes şi a progresului în afara turneelor ​​continentale din ultimii ani.

Fostul antrenor al lui CSM Bucureşti a devenit noul selecţioner al Coreei de Nord

După ce candidaţii iniţiali au fost selectaţi, KHF a format un comitet de numire de supraveghere şi a selectat perechea după o evaluare amănunţită a candidaţilor prin interviuri online.

Cei doi au primit contracte iniţiale până la sfârşitul turneelor ​​de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024, cu prelungiri automate în vigoare dacă echipa respectivă se califică.

Ei au sosit în Republica Coreea marţi, înainte de o conferinţă de presă oficială săptămâna viitoare.

Freitas se alătură KHF după ce a lucrat cel mai recent pentru Federaţia Israeliană de Handbal, unde a fost director tehnic şi antrenor masculin din 2018.

Rasmussen a câştigat Liga Campionilor EHF feminin 2016 cu CSM Bucureşti, iar ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Gloria Bistriţa.

viewscnt
Articole similare