Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maxi Jazz, solistul trupei britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Ce omagiu îi va fi adus în următoarea etapă din Premier League

Maxi Jazz, solistul trupei britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Ce omagiu îi va fi adus în următoarea etapă din Premier League

Premier League

Comentarii

Maxi Jazz, solistul trupei britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Muzicianul şi DJ-ul, al cărui nume real era Maxwell Fraser, a fost un membru de bază al grupului, care este cel mai bine cunoscut pentru hit-ul Insomnia, relatează BBC.

Fosta colegă de trupă, Sister Bliss, a spus că a murit „liniştit, în somn” în casa sa din sudul Londrei vineri seară.

Faithless erau cunoscuţi pentru single-uri precum, We Come 1, care a ajuns în primele trei locuri în topuri în 2001 şi hit-ul Insomnia, care a ajuns pe locul al treilea în 1996.

Trupa de reggae UB40, care a făcut un turneu cu Jazz în 2017, i-a adus un omagiu solistului cu o referire la single-ul Insomnia: „Un tip adorabil, care a plecat prea devreme, dar în sfârşit Maxi poţi dormi puţin”.

Într-o declaraţie distribuită pe Instagramul lui Jazz şi semnată de foştii săi colegi de trupă se arată: ”A fost un om care ne-a schimbat viaţa în atât de multe feluri.

A dat semnificaţia şi mesajul potrivit muzicii noastre. A fost, de asemenea, un om drăguţ, cu timp pentru toată lumea şi cu o înţelepciune profundă şi accesibilă.

A fost o onoare şi, desigur, o adevărată plăcere să lucrăm cu el. A fost un textier strălucit, un DJ, un budist, o prezenţă magnifică pe scenă, iubitor de maşini, vorbitor nesfârşit, persoană frumoasă, reper moral şi geniu”.

Mazi Jazz, fan înrăit al Crystal Palace

Născut în Brixton, Jazz a condus şi o trupă numită Maxi Jazz & The E-Type Boys şi a cântat cu grupul Soul Food Cafe.

Faithless s-a format în 1995 şi au fost pionierii muzicii de dans. Trupa a fost cap de afiş la undele dintre cele mai mari festivaluri din lume, inclusiv Glastonbury, în 2002.

Trupa s-a despărţit în 2011, dar a revenit pentru a lansa un nou album de studio aproape un deceniu mai târziu, în timpul pandemiei de Covid. Cu toate acestea, nu li s-a alăturat Maxi Jazz, care formase o altă trupă, Maxi Jazz & The E-Type Boys.

Jazz a fost un mare fan al Crystal Palace FC, devenind director asociat al clubului de fotbal în 2012.

Clubul din Premier League a spus că „muzicianul legendar” era un obişnuit la Selhurst Park, iar echipa va ieşi pe teren pe o melodie a trupei Faithless, la meciul cu Fulham, de Boxing Day, în semn de omagiu adus regretatului cântăreţ.

Afla mai multe despre: maxi jazz 

viewscnt
Articole similare