Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ruta Meilutyte a înotat într-un iaz “însângerat”, simbol al crimelor de război comise de Rusia în Ucraina. Mesajul pentru Putin | VIDEO

Ruta Meilutyte a înotat într-un iaz “însângerat”, simbol al crimelor de război comise de Rusia în Ucraina. Mesajul pentru Putin | VIDEO

Diverse

Comentarii

Fosta sportivă Ruta Meilutyte, campioană olimpică în 2012 la nataţie, a participat la acţiunea “Swimming Through”, un apel de susţinere a poporului ucrainean, care este vizat de “un genocid comis de Rusia”.

Meilutyte a înotat într-un iaz din faţa ambasadei Rusiei în Lituania, colorat în roşu cu ajutorul unor vopsele ecologice, prietenoase cu mediul şi care sunt folosite în testele ştiinţifice biologice, se arată pe contul de Twitter al fostei sportive.

Iazul însângerat simbolizează responsabilitatea Rusiei pentru crimele de război comisee împotriva Ucrainei. “Partea de înot, făcută de olimpica lituaniană Ruta Meilutyte, simbolizează nevoia unui efort continuu pentru a lupta. Drept urmare, este crucial să acţionăm în continuare – să distribuim informaţii corecte, să facem voluntariat, să protestăm, să donăm şi să facem presiuni asupra guvernelor noastre ca să acţioneze”, se menţionează pe contul lui Meilutyte.

“Este important să nu rămânem fără reacţie după imaginile îngrozitoare ale masacrării ucrainenilor şi ale durerii lor. Ororile care par fără sfârşit impuse de Rusia pe pământ ucrainean nu trebuie să devină o regulă”, adaugă fosta sportivă.

În una dintre imaginile postate apare şi un mesaj pentru liderul Rusiei: “Putin. Te aşteaptă Haga”.

Ruta Meilutyte, campioană olimpică în 2012, la 100 m bras, s-a retras din activitatea sportivă în 2019, la doar 22 de ani. Ea mai are în palmares câteva medalii de aur şi de argint obţinute la Campionatele Mondiale şi la Europene.

Afla mai multe despre: ruta meilutyte 

viewscnt
Articole similare