Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Sunt supărat”. Mircea Lucescu nu uită ce a păţit cu două dintre legendele Stelei: ”Părea deja un început de conflict” | EXCLUSIV

”Sunt supărat”. Mircea Lucescu nu uită ce a păţit cu două dintre legendele Stelei: ”Părea deja un început de conflict” | EXCLUSIV
Comentarii

Mircea Lucescu (78 de ani) este printre cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc. Ca jucător a făcut parte din generaţia României ”Mexic 70”, iar ca antrenor a ajuns să fie unul dintre cei mai titraţi din istoria fotbalului mondial.

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Dan Udrea în rubrica EuroCast 2024, o avancronică Orange Sport dedicată naţionalei României la turneul final de Campionat European din Germania. 

Pe parcursul acestui proiect, sunt invitaţi oameni care au făcut lucruri importante în ceea ce priveşte prezenţa României la ediţiile anterioare. Emisiunea poate fi urmărită, în exclusivitate, pe canalul nostru de YouTube.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange 

Iar printre aceste personaje relevante este şi Mircea Lucescu. Acesta a avut un mandat lung la cârma naţionalei României, între 1 noiembrie 1981 şi 2 octombrie 1986, inclusiv în timpul turneului final de Campionat European din 1984.

Ipoteza lui Mircea Lucescu despre problemele pe care le-a avut cu legendele Stelei

Printre multele subiecte dezbătute în cadrul emisiunii se numără şi rivalitatea aprigă din anii 80 care exista între Steaua şi Dinamo. Tocmai de aceea, unii dintre jucătorii roş-albaştrilor nu au mai putut să răspundă afirmativ convocărilor din partea echipei naţionale, aspect ce l-a nemulţumit pe Mircea Lucescu.

Selecţionerul României la momentul respectiv, dar şi antrenor al ”câinilor”, i-a numit pe doi dintre ei: Ştefan Iovan, dar şi Tudorel Stoica, unii dintre artizanii Stelei 86.

”Ştefan Iovan, eu sunt supărat pe el pentru un singur lucru. Jucam primul nostru meci pentru calificarea la Campionatul Mondial şi am făcut pregătirea la Snagov. El era titluar atunci şi nu a venit. A zis că are o treabă. Părea deja un început de conflict între echipa naţională şi Steaua. N-a onorat convocarea.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Stoica (n.r. Tudorel Stoica). Nu ştiu de ce. Exista o modalitate de a-i stimula împotriva cuiva. La echipele de fotbal se întâmplă lucrul ăsta.

Antrenorii îşi pregătesc mental echipa fie împotriva preşedintelui, fie împotriva echipei adverse, fie împotriva arbitrilor, fie împotriva federaţiei, fie împotriva suporterilor.

Un antrenor încearcă de foarte multe ori să găsească modalităţi de a motiva jucătorii. Atunci a fost o perioadă în genul ăsta. Nu veneau”, a declarat Lucescu, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Ştefan Iovan a bifat 37 de meciuri şi trei goluri la naţionala României, în timp ce Tudorel Stoica a adunat 15 goluri în tricoul primei reprezentative.

Afla mai multe despre: mircea lucescuechipa nationalasteauadinamoromaniastefan iovantudorel stoica 

viewscnt
Articole similare