Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Se supără Mircea Lucescu că spun asta". Victor Piţurcă i-a dezvăluit secretul lui "Il Luce": "Poate se supără şi dinamoviştii"

"Se supără Mircea Lucescu că spun asta". Victor Piţurcă i-a dezvăluit secretul lui "Il Luce": "Poate se supără şi dinamoviştii"

Special

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a oferit detalii despre rivalitatea istorică dintre Steaua şi Dinamo. Antrenorul nu s-a ferit să arunce vina în cârca alb-roşilor pentru anumite lucruri necurate, iar despre Mircea Lucescu a spus că şi-a dorit să fie instalat antrenor la echipa armatei.

Victor Piţurcă intervine în disputa dintre Steaua şi Dinamo

La EUROCAST 2024, Victor Piţurcă a vorbit la superlativ despre echipa Stelei din 1986 şi a spus că acei fotbalişti au fost "cei mai mari" din istoria României, peste Nicolae Dobrin şi Gică Hagi

Fostul atacant al "militarilor" a rămas asupra perioadei glorioase din fotbalul românesc şi a comentat acuzaţiile privind ajutorul pe care Steaua l-ar fi primit an de an din partea sistemului. 

Mircea Lucescu, despre care Victor Piţurcă a spus că s-a autopropus antrenor la Steaua, în perioada de formare a echipei care urma să câştige Cupa Campionilor Europeni, a fost un contestatar al parcursului european al roş-albaştrilor, în 1986. De asemenea, "Il Luce" nu s-a ferit să spună că familia Ceauşescu a protejat Steaua. 

Victor Piţurcă a contraatact şi a dezvăluit ce cunoaşte.

"De ce n-a ajutat-o sistemul înainte de a forma această echipă (n.r. - Steaua Bucureşti)? În cinci ani am cam dominat Europa. Valentin Ceauşescu a fost cel care a ajutat Steaua? Nu, nu cred. De ce echipa Steaua n-a fost ajutată înainte şi de ce după 1983-1984, când am format noi echipa aia? Ţin minte că Steaua, înainte de a veni eu, Lăcătuş, termina doar pe locul al patrulea, al cincilea şi avea jucători buni. Erau Iordănescu, Dumitru, Marcel Răducanu, o echipă fantastică. 

Adevărul e că Steaua n-a fost ajutată de absolut nimeni. S-a greşit când s-a retras atunci echipa pe teren (n.r. - în finala Cupei României cu Dinamo, din 1988), dar de ce? Noi am stat cu domnul Valentin Ceauşescu de vorbă înainte de acea finală şi era supărat că au pus un arbitru care era angajat la Dinamo. Echipa Steaua n-a fost ajutată de nimeni şi de nimic. 

Singurii care făceau tot ce se întâmpla era Dinamo. De ce făcea Dinamo? Avea putere, Valentin nu avea nicio putere, că el n-ar fi vorbit niciodată aşa ceva. Valentin era de o corectitudine şi un om model pentru mine. 

Poate se supără dinamoviştii, poate se supără domnul Lucescu, dar eu spun realitatea şi ştim Ghetele de Aur cum s-au câştigat, ştim când se făcea 4-4. Ia sunaţi-l pe Sdrobiş să vă spună dacă vreodată a mers la el să facă blat, să câştige meciul? Să întrebaţi orice preşedinte şi vă spune adevărul, că Steaua niciodată n-a făcut lucrurile astea", a spus Victor Piţurcă, la EUROCAST 2024. 

Victor Piţurcă: "Domnul Lucescu voia să fie antrenor la Steaua"

Legendă pentru Dinamo, cu care a câştigat opt campionate, şapte ca jucător şi unul ca antrenor, Mircea Lucescu s-ar fi oferit să antreneze Steaua, iar Victor Piţurcă a dezvăluit discuţia purtată cu Valentin Ceauşescu. 

"Domnul Lucescu voia să fie antrenor la Steaua, iar domnul Valentin i-a spus <<Mircea, nu poţi fi antrenor la Steaua, că eşti dinamovist. Rezolv să mergi antrenor la Dinamo, dar ce te rog e să fie corectitudine, să se joace frumos>>. Astea sunt nişte secrete. 

Nu cred că performanţele Stelei erau mai mari cu Mircea Lucescu. Nu mai era lotul care a fost. Probabil îşi aducea jucătorii lui de la Hunedoara, cum a făcut la Dinamo. Avea încredere în numiţi jucători, ceea ce e normal. El a mers pe jucătorii cu care a avut succes, că şi el a făcut o echipă foarte bună la Dinamo", a adăugat câştigătorul Cupei Campionilor Europei cu Steaua, Victor Piţurcă, la EUROCAST 2024. 

Afla mai multe despre: victor piturcamircea lucescusteaua dinamo 

viewscnt
Articole similare