Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"

"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"

Special

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, atacantul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti, a vorbit despre performanţa supremă a fotbalului românesc. În analiza sa, antrenorul i-a numit şi pe cei mai mari fotbalişti ai României.

Victor Piţurcă i-a ales pe cei mai mari fotbalişti ai României: "Ei au adus pressing-ul avansat, nu Guardiola"

Victor Piţurcă a dus naţionala României la două turnee finale, la EURO 2000 şi 2008, iar ca fotbalist a intrat în istorie alături de Steaua Bucureşti, câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986. 

De altfel, din acea generaţie a roş-albaştrilor i-a ales pe "cei mai mari fotbalişti ai ţării", peste Nicolae Dobrin şi Gică Hagi. 

"Eu cred că fiecare jucător al Stelei costa de la 50 de milioane în sus. Mi s-a pus întrebarea despre cei mai mari fotbalişti ai ţării. Nu-l pun nici pe Dobrin, nici pe Hagi. Cei mai mari fotbalişti ai ţării au fost jucătorii echipei Steaua, care au câştigat Liga Campionilor. 

Gândiţi-vă ce jucători erau atunci. Era un Iovan, fundaş dreapta... Nu văd acum, nu văd, sunt câţiva doi, trei... Bumbescu, Belodedici, care erau fantastici. Boloni, Stoica, Lăcătuş, Majearu, fantastici!

Văd acum că ce a adus Guardiola... Pressing-ul avansat. Staţi, bă, pressing-ul avansat l-a adus Steaua, în 1986. Noi, când aveam meci important, puternic, adversarul nu avea pe unde scoate cămaşa şi era vorba de echipe mari, precum Anderlecht. Aveau jucători cu două, trei clase peste noi, atunci la momentul ăla, înainte de a juca cu noi, că apoi i-am surclasat", a declarat Victor Piţurcă, la EUROCAST 2024

Victor Piţurcă: "Belodedici era fantastic"

Helmut Duckadam, Ştefan Iovan, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica sau Victor Piţurcă sunt vârfurile Stelei, iar fostul selecţioner a fost întrebat care ar fi fost cel mai valoros jucător dacă era o piaţă liberă.

"E greu de spus. Era un Belodedici foarte tânăr şi fantastic. Făceam antrenamente, unu contra unu şi nu puteai să-l depăşeşti, era incredibil. Nu se retrăgea, nu te tatona, el te ataca. Belodedici era fantastic. Loţi Boloni, Tudorel Stoica aveau o vârstă, dar şi ei ar fi valorat foarte mult", a mai spus fotbalist al Stelei, Victor Piţurcă

Afla mai multe despre: victor piturcavictor piturca steauagica haginicolae dobrin 

viewscnt
Articole similare