Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Furie în Brazilia la revenirea pe bancă a unui antrenor acuzat de hărţuire sexuală. Gestul făcut de jucătoare pe teren | VIDEO

Furie în Brazilia la revenirea pe bancă a unui antrenor acuzat de hărţuire sexuală. Gestul făcut de jucătoare pe teren | VIDEO
Comentarii

Mai multe jucătoare ale cluburilor profesioniste feminine din Brazilia au protestat în acest weekend faţă de revenirea pe teren a antrenorului Kleiton Lima de la Santos, acuzat anul trecut de hărţuire sexuală şi psihologică de mai multe sportive, relatează AFP.

Jucătoarele de la Atlético Mineiro şi América Mineiro au pozat împreună într-o fotografie acoperindu-şi gura înainte de începerea meciului din liga feminină braziliană, în municipalitatea Contagem.

Layza, apărătoarea lui Atletico Mineiro, deţinătoarea numărului 19, a fost fotografiată cu spatele, în timp ce o jucătoare de la America Mineiro a ridicat tricoul clubului cu acelaşi număr.

La începutul săptămânii, alte două jucătoare au afişat numărul 19 pe tricourile lor în timpul unui meci dintre Palmeiras şi Avai Kindermann. Aceste gesturi făceau referire la 19 scrisori anonime trimise de jucătoare către consiliul de administraţie al clubului Santos în septembrie anul trecut, în care îl acuzau pe antrenorul brazilian Kleiton Lima, în vârstă de 49 de ani, de "hărţuire morală şi sexuală", în special în timpul antrenamentelor şi al activităţilor legate de club.

Lima, care neagă acuzaţiile, a demisionat când cazul a fost scos la iveală de presa locală. Cu toate acestea, în lipsa unor dovezi, potrivit clubului brazilian, el s-a întors la Santos la începutul lunii aprilie. "Au fost argumente extrem de slabe şi fragile care au pătat inutil istoria lui Santos", a declarat Thais Picarte, coordonatoarea secţiei de fotbal feminin a clubului.

Vineri, în timpul unui meci pe teren propriu dintre Santos şi Corinthians, jucătoarele clubului paulist şi-au acoperit, de asemenea, gura şi urechile în timpul imnului naţional. Ele au făcut acest lucru în faţa antrenorului Kleiton Lima, care se afla pe bancă în acel moment.

Lima a antrenat clubul Sao Paulo de trei ori (1999-2010, 2022-2023, revenire în 2024), inclusiv două titluri de campion (2007-2009). El a fost şi antrenor al naţionalei feminine a Braziliei, cu care a câştigat Copa America în 2010.

Afla mai multe despre: kleiton limafotbal brazilia 

viewscnt
Articole similare