Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şucu i-a pus la zid pe conducătorii Rapidului: "Managerii nu au apărat interesele clubului". Mesaj şi pentru jucători: "Viitorul lor la club depinde de ultimele meciuri"

Şucu i-a pus la zid pe conducătorii Rapidului: "Managerii nu au apărat interesele clubului". Mesaj şi pentru jucători: "Viitorul lor la club depinde de ultimele meciuri"

Rapid

Comentarii

Dan Şucu, finanţatorul celor de la Rapid Bucureşti a transmis un mesaj oamenilor din club, cât şi jucătorilor, pe final de sezon.

Rapid suferă după o serie dezastruoasă în play-off-ul Superligii. Giuleştenii rămân singura echipă din întreg campionatul fără victorie, de la despărţirea clasamentului. Rapidiştii au schimbat antrenorul în mijlocul dezastrului. După eşecul de pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, Cristiano Bergodi a fost înlăturat de la club, iar în locul său a fost instalat Bogdan Lobonţ.

Rezultatele echipei sub comanda fostului portar al celor de la AS Roma nu s-au îmbunătăţit, a venit un eşec drastic la Ovidiu, împotriva Farului, cât şi un eşec la limită în faţa Universităţii Craiova.

Dan Şucu a pus piciorul în prag şi i-a atenţionat pe toţi membrii conducerii, cât şi ai staff-ului tehnic, înainte de finalul play-off-ului, o perioadă fără perspective în ceea ce priveşte poziţia în clasament, în condiţiile în care giuleştenii au ratat în proporţie de 99% o clasare pe un loc care duce în cupele europene.

Şucu nu i-a uitat nici pe jucători, de la care vrea o schimbare de atitudine, pentru a-şi păstra locul în lotul Rapidului, pentru sezonul viitor. Finanţatorul a menţionat faptul că durata actualei înţelegeri a jucătorilor, cu Rapid, nu este un factor în vederea modificării lotului, în cazul în care atitudinea jucătorilor nu este satisfăcătoare conducerii.

Mesajul lui Dan Şucu

"Stimaţi Rapidişti,

Faptul că nu am reuşit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toţi - pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajaţii clubului, cât şi pentru cei doi acţionari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condiţiile în care investiţiile au crescut substanţial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanţa tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este şi el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă şi riguroasă a tuturor angajaţilor stă la baza performanţei, a eficienţei firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajaţi şi de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obişnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm şi exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea şi performanţa în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reuşit să creştem repede şi sănătos, managerii şi-au asumat responsabilităţile, iar gestiunile sunt ţinute curat, ireproşabil.

Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forţat să aloc atenţie şi în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonţ nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toţi jucătorii ştiu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce priveşte continuarea activităţii lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potenţial, care îşi aşteaptă şansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune. 

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă şi să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o şi o repet: manageri băieţi buni nu există! Exista doar manageri corecţi, care mulţumesc celor care merită să primească mulţumiri şi care îi sancţionează pe cei care merită sancţionaţi, şi fac acest lucru constant şi echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicaţia, cu dorinţa de a lupta până la ultimul stop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-şi crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puţin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută şi nu se comentează. Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinaţi şi hotărâţi!", a transmis Dan Şucu, pe pagina oficială a celor de la Rapid Bucureşti.

Afla mai multe despre: dan sucurapidsuperligaplay-off 

viewscnt
Articole similare