Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Au fost discuţii cu Bayern”. Marea lovitură a carierei. Putea fi primul român din istoria gigantului bavarez. ”Era extraordinar” | EXCLUSIV

”Au fost discuţii cu Bayern”. Marea lovitură a carierei. Putea fi primul român din istoria gigantului bavarez. ”Era extraordinar” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Mircea Lucescu (78 de ani) este printre cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Acesta a povestit că unul dintre colegii din generaţia României ”Mexic 70” a fost în discuţii pentru un transfer la Ajax sau Bayern.

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Dan Udrea în rubrica EuroCast 2024, o avancronică Orange Sport dedicată naţionalei României la turneul final de Campionat European din Germania. 

Pe parcursul acestui proiect, sunt invitaţi oameni care au făcut lucruri importante în ceea ce priveşte prezenţa României la ediţiile anterioare. Emisiunea poate fi urmărită, în exclusivitate, pe canalul nostru de YouTube.

Iar printre aceste personaje relevante este şi Mircea Lucescu, selecţionerul României la turneul final de Campionat European din 1984. Dar până să ajungă antrenorul de astăzi, ”Il Luce” a fost şi un jucător important în România anilor 60-70.

Lucescu a dezvăluit ce jucător român a fost în atenţia lui Bayern şi Ajax

Lucescu a fost pus să aleagă între doi foşti mari fundaşi centrali ai României: Cornel Dinu şi Gică Popescu. Invitatul special de la EuroCast 2024 l-a ales pe Dinu, motivul fiind faptul că a jucat foarte mulţi ani cu acesta, atât la Dinamo, cât şi la naţionala României.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange 

Mai mult, Lucescu a dezvăluit că fostul său coleg de echipă a fost dorit de Ajax şi Bayern Munchen, două dintre forţele Europei în acele vremuri. În anii 70, atât Ajax, cât şi Bayern au cucerit de trei ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni.

”Lăncierii, cu un Cruyff la apogeu, au făcut-o în anii: 1971, 1972, 1973, în timp ce bavarezii au reuşit acelaşi lucru în perioada aniilor 1974, 1975, 1976. Astfel, cel supranumit ”Mister” putea să facă parte din una dintre aceste echipe colosale.

”Cu Dinu am jucat foarte mult. Gică Popescu a fost la nivel internaţional bun. Dinu nu a avut posibilitatea asta. Ştiu că au vrut să-l ia Ajax. Au fost discuţii cu Ajax şi, la un moment dat, cu Bayern. 

Era un jucător extraordinar. Ar fi meritat să joace şi în străinătate. Nu se ştie dacă ar fi jucat, ce evoluţii ar fi avut. Toţi care au plecat şi-au perfecţionat şi jocul, au progresat foarte mult, au jucat în echipe mari. Din ce au fost aici au devenit mai buni, jucând la echipe mari”, a declarat Lucescu, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Cornel Dinu a jucat 17 ani la Dinamo, în perioada 1965-1982, în timp ce Mircea Lucescu a evoluat la formaţia ”câinilor” timp de 10 sezoane, între 1967 şi 1977.

Până în momentul de faţă, Bayern nu a avut vreodată un jucător român, în timp ce la Ajax au evoluat jucători precum Cristi Chivu, Bogdan Lobonţ, Nicu Mitea, George Ogăraru şi Răzvan Marin.

Afla mai multe despre: mircea lucescucornel dinudinamoajaxbayern 

viewscnt
Articole similare