Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ea e campioana care dă tonul frezelor pe tatami! Povestea Lorenei Manda: "Am văzut câteva fete care s-au inspirat şi mă bucur pentru asta"

Ea e campioana care dă tonul frezelor pe tatami! Povestea Lorenei Manda: "Am văzut câteva fete care s-au inspirat şi mă bucur pentru asta"

Sporturi

Comentarii

Lorena Manda e multiplă campioană naţională la judo şi inspiraţie printre sportive atunci când vine vorba de coafuri.

La doar 17 ani, Lorena Manda e considerată una dintre cele mai valoroase reprezentante ale noului val din judo-ul feminin românesc. Mai mult, ea a dat şi tonul în noua modă a sportivelor, de a purta părul împletit în timpul concursurilor.

Campioană balcanică de senioare deşi e încă adolescentă, Lorena atrage privirile atât prin stilul de luptă, cât şi prin înfăţişarea sa. Are părul prins în împletituri la care, aşa cum recunoaşte, mama ei lucrează din greu în fiecare zi de concurs.

„Mama îmi împleteşte părul la fiecare concurs. Mereu o iau cu mine să mi-l împletească. Prima dată i-a luat vreo două ore, dar a repetat şi acum îi ia cam în jur de o oră. I-am arătat câteva fete cu părul împletit şi aşa a văzut modelul”, spune Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo, pentru Sportsnet.

Decizia de a aborda acest look a luat-o în urmă cu câteva luni, când a hotărât să-şi lase părul să crească.

„De câteva luni am părul împletit. Eu înainte am fost tunsă foarte scurt, dar am decis să mi las părul să crească, să devin mai feminină” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

Între timp, moda a prins, astfel că tot mai multe fete din campionatul naţional au abordat această freză.

„Am văzut câteva fete care s-au inspirat şi mă bucur pentru asta” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

Dar mama Lorenei are şi un mare rol în cariera fetei ei. Prezentă la fiecare concurs, îi ia fiicei sale „emoţiile cu mâna”, chiar dacă şi ei îi bate inima la fel de tare.

„Mami e foarte emoţionată, dar încearcă să-şi ascundă emoţiile. Totodată, încearcă să mă susţină şi să facă în aşa fel încât să-mi dispară şi mie” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

A încercat trei sporturi înainte de judo

Pentru Lorena, judo a fost dragoste la prima vedere. Fire energică, ea a încercat alte câteva sporturi înainte de a se opri la cel în care speră să scrie istorie pentru România, căci ea face parte şi din lotul naţional care se pregăteşte la Focşani.

„Eram foarte energică când eram mică. Am încercat câteva sporturi. Prima dată înot, apoi schi şi handbal. Când m-am dus la judo m-am îndrăgostit din prima de acest sport” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

Chiar dacă e departe de casă o mare parte din an, Lorena recunoaşte că a fost ajutată de coechipiere să se acomodeze.

„Mă înţeleg foarte bine cu toate colegele mele. Din prima m-au primit foarte bine cu braţele deschise, erau foarte prietenoase, m-au ajutat să mă acomodez. Mi-a fost foarte greu la început, dar m-am obişnuit, vorbesc cu părinţii după fiecare antrenament, le spun tot ce fac, exact ca acasă” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

Valoarea Lorenei a fost deja demonstrată nu doar în ţară, ci şi în străinătate. Ea a participat şi la Campionatul Mondial, dar şi la Europene sau la FOTE.

„Rezultatele au început să apară din al doilea an de cadeţi. Prima medalie care m-a marcat a fost locul 1 la Campionatul Naţional de sub 18 ani, după aceea am început să merg la cupe. M-am dus şi Europene şi la Mondiale, dar şi la FOTE. Apoi am câştigat Campionatul Balcanic de seniori şi locul a doilea la Campionatul Balcanic U23” – Lorena Manda, componentă a lotului naţional de judo.

Afla mai multe despre: lorena mandalorena manda judojudo romania 

viewscnt
Articole similare