Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, ofertat de o echipă de TOP din Europa. ”Regele” a recunoscut ”Da!” | EXCLUSIV

Gică Hagi, ofertat de o echipă de TOP din Europa. ”Regele” a recunoscut ”Da!” | EXCLUSIV
Comentarii

Gheorghe Hagi a fost invitatul lui Dan Udrea la EuroCast 2024. Fostul căpitan al naţionalei a vorbit despre cariera sa de fotbalist, care a pornit la Farul Constanţa şi apoi a avut parte de episoade impresionante. Supercupa Europei cu Steaua Bucureşti, transferurile la Real Madrid şi Barcelona, apoi gloria europeană cu Galatasaray.

În 1992, Brescia l-a cumpărat pe Gică Hagi de la Real Madrid în schimbul sumei de 2.400.000 de dolari. La acea vreme, Brescia revenise în Serie A după şase sezoane petrecute în Serie B, iar Mircea Lucescu a creat o adevărată ”colonie” românească la gruparea din nordul Italiei.

Cu ”Il Luce” pe bancă şi Gică Hagi, Florin Răducioiu, Dorin Mateuţ, Dănuţ Lupu şi Neluţu Sabău, ”Brescia Romena” a rămas în amintirea microbiştilor din Italia, fiind echipa din Serie A cu cei mai mulţi jucători străini de aceeaşi naţionalitate în lot.

Gică Hagi a povestit cum a ratat un transfer uriaş: ”Vă daţi seama prin ce am trecut atunci?”

Cu toate acestea, Serie A s-a dovedit a fi o pălărie mult prea mare pentru Brescia la acea vreme. Alb-albaştrii au revenit în Serie B după doar un sezon petrecut pe prima scenă a fotbalului italian, Lucescu şi Hagi fiind singurii români ce au rămas la Brescia.

Gică Hagi a pus serios umărul la revenirea Bresciei în Serie A şi a fost cel mai bun om al  ”biancazzurrilor” în sezonul 1993-1994, cu nouă goluri în 30 de jocuri. 

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

”Regele” a recunoscut că a fost ofertat de Napoli chiar în anul în care Brescia a retrogradat, însă Luigi Corioni, fostul preşedinte, s-a opus transferului lui Hagi la echipa la care Maradona a scris istorie

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

”(n.r. A existat o ofertă de la Napoli pentru dumneavoastră, în perioada în care eraţi la Brescia?) Da. Vă daţi seama prin ce am trecut eu atunci? A trebuit să reacţionez, să dau tot ce am mai bun din mine ca să revin unde trebuia. Nu era doar vina mea că am căzut (n.r. Brescia) în Serie B.

Aşa i-am lăsat loc lui Gianfranco Zola, că altfel nu mai apărea (n.r. râde)”, a spus Gică Hagi, la EuroCast 2024.

 

Afla mai multe despre: gică haginapoliserie abrescia 

viewscnt
Articole similare