Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ce naiba ne bagă ăştia?”. Dezvăluirea pe care Cătălin Hîldan i-a făcut-o antrenorului cu puţin timp înainte de tragedie: ”Cum te văd şi cum mă vezi” | EXCLUSIV

”Ce naiba ne bagă ăştia?”. Dezvăluirea pe care Cătălin Hîldan i-a făcut-o antrenorului cu puţin timp înainte de tragedie: ”Cum te văd şi cum mă vezi” | EXCLUSIV
Comentarii

În cadrul celui mai nou episod din ”Sportcast cu Sile”, un Podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, a fost invitat Ionuţ Chirilă, iar printre subiectele abordate a fost şi cel al decesului lui Cătălin Hîldan. Antrenorul era unul dintre apropiaţii ”Unicului Căpitan”.

Cătălin Hîldan suferit un stop cardiar în timpul unui meci amical jucat de Dinamo, pe data de 5 octombrie 2000, la Olteniţa. În urma acestuia, fostul căpitan al ”câinilor” a decedat, chiar pe terenul de fotbal. Avea 24 de ani.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Ce i-a destăinuit Hîldan fostului antrenor de la juniori: ”Nu ştiu ce bagă ăştia în noi”

Ionuţ Chirilă, cel care l-a antrenat pe Cătălin Hîldan la grupele de copii şi juniori ale lui Dinamo şi îl cunoştea foarte bine, a oferit detalii cu dezvăluirea pe care fostul mare căpitan i-a făcut-o cu puţin timp înainte de tragica zi de 5 octombrie 2000.

”(n.r. Au existat zvonuri legate generaţia asta. Au fost dopaţi?) Nu ştiu. Spun un singur lucru. Această generaţie, de la vârsta de 9-10 ani - când am preluat-o eu, am constuit-o de la zero, altfel nu exista - până la 18 ani nu a avut o răceală. Jucători verificaţi de patru ori pe an. De două ori la Dinamo şi de două ori la federaţie. Toţi erau la echipele naţionale.

După ce au ajuns la seniori, au început moarte de inimă, hepatită C etc. Acum eu nu pot să spun ce s-a întâmplat. Cum timp de opt ani nu ai nimic şi după încep să cadă ca spicele.

Cătălin Hîldan, Dumnezeu să-l ierte, repet şi acum chestia asta, cu o lună şi jumătate înainte să moară, noi ne vizitam tot timpul, mi-a spus <<Nu ştiu ce bagă ăştia în noi, domn profesor, că uite aşa stăm cu perfuzii (n.r. face semn cu mâinile în lateral) jumătate de oră înainte de antrenament şi jumătate de oră după. Simt că nu pot să trag. Parcă am un cauciuc în spate>>.

”Cum te văd şi cum mă vezi”

Asta mi-a spus-o în faţa porţii înainte să plec cu nevastă-mea de la una din vizitele pe care le făceam. <<Cum te văd şi cum mă vezi. Parcă nu mai pot să alerg>>. 

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

(n.r. Care a fost reacţia când ai auzit că s-a stins, de inimă?) Imediat m-am dus la chestia asta. Bineînţeles. Mi-a spus în faţă, cum te văd şi cum mă vezi. Textual. Eram la Brăneşti, la casa de la ţară, m-a condus la maşină şi atunci l-am întrebat cum este, dar nici nu mă gândeam la chestia asta. <<Ce naiba ne bagă ăştia? Mă simt... alerg înfrânat>>. (n.r. Ţi-au mai spus şi alţii chestia asta?) Nu. Nu am avut discuţia asta decât cu el”, a declarat Ionuţ Chirilă, la SportCast cu Sile, conform Orange Sport.

An de an, în data de 5 octombrie, cei de la Dinamo merg la Brăneşti, locul de baştină al lui Hîldan, dar şi unde este fostul jucător înmormântat, pentru a-i aduce un omagiu celui considerat ”Unicul Căpitan”.

Cătălin Hîldan a evoluat la Dinamo în perioada 1994-2000 şi şi-a trecut în palmares un titlu de campion (2000) şi două Cupe ale României (2000, 2001). La naţionala României are opt prezenţe şi un gol marcat.

Afla mai multe despre: dinamocatalin hildan ionut chirilasportcast cu sileorange sport 

viewscnt
Articole similare