Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

18 foşti jucători NBA au fost arestaţi pentru fraude de milioane de dolari aduse sistemului de asigurări de sănătate

18 foşti jucători NBA au fost arestaţi pentru fraude de milioane de dolari aduse sistemului de asigurări de sănătate

NBA

Comentarii

Procurorii federali din Manhattan au dispus arestarea şi punerea sub acuzare a 18 foşti jucători din NBA, între care Tony Allen, campion în 2008, pentru fraudarea cu milioane de dolari a sistemului de asigurări de sănătate al Ligii Profesioniste Americane de baschet.

Conform rechizitoriului, sistemul de fraudare, în vigoare din 2017 până în 2020, consta în depunerea unor declaraţii false pentru a primi rambursări de sume pentru îngrijiri medicale la care nu aveau dreptul.

Jucătorii sunt acuzaţi că au depus cereri de rambursare pentru tratamente medicale şi dentare false, în valoare totală de 3,9 milioane de dolari şi că au colectat în jur de 2,5 milioane de dolari din plăţi frauduloase.

Procurorii federali îl acuză pe Terrence Williams, fost jucător la New Jersey Nets (acum Brooklyn Nets) şi la Houston Rockets, că a orchestrat frauda şi că a primit nejustificat 230.000 de dolari.

"A fost punctul central al sistemului", a declarat procurorul Audrey Strauss.

Cei 18 au încasat nemeritat sume cuprinse între 65.000 şi 420.000 de dolari fiecare.

Marea majoritate a celor acuzaţi sunt foşti jucători care nu au strălucit în cariera lor în NBA, dar printre ei se numără Glen Davis şi Tony Allen, ambii campioni în 2008 cu Boston Celtics şi finalişti în 2010.

Dintre cei 19 inculpaţi (18 jucători şi un membru al familiei unuia dintre ei), 15 au fost arestaţi, joi, pe teritoriul american şi vor fi aduşi în faţa justiţiei în diferite state.

Afla mai multe despre: nba 

viewscnt
Articole similare