Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

2.7 milioane de euro pentru Gică Hagi! "Regele" trece la alt nivel după titlul cu Viitorul: s-a ajuns la o înţelegere | ULTIMA ORĂ

2.7 milioane de euro pentru Gică Hagi! "Regele" trece la alt nivel după titlul cu Viitorul: s-a ajuns la o înţelegere | ULTIMA ORĂ

Superliga

Comentarii

Gică Hagi a scris istorie în fotbalul românesc după ce a înfiinţat academia care îi poartă numele şi Viitorul Constanţa. Fostul decar al naţionalei României a reuşit să câştige titlul în Liga 1 în 2017 şi nu opreşte investiţiile. În această perioadă, "Regele" a făcut rost câteva milioane de euro, pentru extinderea academiei.

  • Întinsă pe şapte hectare în apropierea oraşului Constanţa, la Ovidiu, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” se compune din următoarele zone de activitate: terenuri de joc şi antrenament (opt la număr, cu gazon natural şi artificial, prevăzute cu instalaţie de nocturnă), corpuri de clădire cu funcţiuni specifice, precum şi parcări, platforme, alei, accese auto şi pietonale. 
  • Gică Hagi a compus mai multe grupe de copii şi juniori şi are în cadrul academiei aproximativ 250 de mici fotbalişti.

Gică Hagi pregăteşte noi investiţii în cadrul academiei

De la înfiinţarea Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, iniţiatorul proiectului a investit treptat şi a îmbunătăţit facilităţile de care se bucură fotbaliştii veniţi să înveţe fotbal în spiritul mareului jucător al României. După ce în 2017 a împrumutat, de la BRD Groupe Societe Generale SA, suma de 1.3 milioane de lei, pentru a plăti prime şi bonusuri către fotbaliştii care au cucerit titlul în Liga 1, Gică Hagi a făcut aceeaşi mişcare şi acum. 

Conform Profit.ro, Viitorul Constanţa s-a împrumutat de la BRD Groupe Societe Generale SA cu suma de 2.7 milioane de euro. Gică Hagi are planuri mari cu suma importantă împrumutată. La Ovidiu se doreşte extinderea şi îmbunătăţirea Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. 

Suma va fi contractată sub foma unui credit de investiţii cu maturitate pe 10 ani.

De altfel, Gică Hagi îşi făcuse cunoscut planul într-un interviu acordat Telekom Sport la începutul lunii aprilie. Deşi pandemia de coronavirus a afectat şi fotbalul românesc, cluburile anunţând că reduc salariile sau trimit jucătorii în şomaj tehnic, Gică Hagi susţinea că vrea să facă rost de bani, pentru investiţii. 

Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, la nivel european

"Noi vrem să ne dezvoltăm, avem de terminat clădirea, acum am început să terminăm clădirea din interiorul bazei. Într-un an şi jumătate trebuie să o terminăm. Să ne mutăm cu toţii acolo, să nu mai stăm cu toţii prin oraş, răspândiţi. În momentul de faţă stăm, avem clubul într-un loc, birourile în alt loc şi o să ne mutăm cu toţii la bază. Deci terminăm hotelul. Are 5000 de metri construiţi. Birourile, 40 de camere, unde o să stea acolo toţi copiii. O să stăm cu toţii, clubul se va muta acolo, tot", a declarat Hagi, pentru Telekom Sport.

De-a lungul anilor, academia lui Gică Hagi a dat câţiva fotbalişti importanţi în echipa Viitorului. Gică Hagi a făcut un profit important cu:  Răzvan Marin (4.8 milioane de euro - Standard Liege), Ianis Hagi (4 milioane de euro - Genk), Florinel Coman (3 milioane de euro FCSB), Tudor Băluţă (2.9 milioane de euro - Brighton) sau Cristian Manea (2.5 milioane de euro - Apollon Limassol). 

 

Afla mai multe despre: gica hagiviitorulacademia gica hagigheorghe hagigica hagi viitorulgica hagi imprumutgica hagi investitii 

viewscnt
Articole similare