You are here:

23 de milioane de euro s-au plătit pe el de-a lungul caierei sale! Ce mai face azi cel mai scump străin din istoria Ligii 1

23 de milioane de euro s-au plătit pe el de-a lungul caierei sale! Ce mai face azi cel mai scump străin din istoria Ligii 1

Superliga

Comentarii

6.5 milioane de euro a plătit FC Porto pentru a-l transferă în 2010 pe Alvaro Pereira de la CFR Cluj. Uruguayanul îşi trăieşte acum finalul unei cariere impresionante cu peste 150 de meciuri în campionate precum Italia, Spania şi Portugalia.

La finalul sezonului 2009-2010, Alvaro Pereira, fotbalist pe care CFR Cluj plătise 2.5 milioane de euro ajungea la FC Porto. Campioana Portugaliei plătea 6.5 milioane de euro pentru transferul său, iar după 2 ani avea să-l vândă pe 10 milioane de euro la Internazionale Milano.

La  9 ani distanţă de când a părăsit Liga 1, Alvaro Pereira îşi trăieşte finalul unei cariere impresionante la Nacional Montevideo, în Uruguay. Nu joacă titular constant, iar în ultimele trei jocuri ale echipei sale nu a prins niciun minut. De altfel, din primele 7 runde ale Aperturii din Uruguay, fundaşul lateral stânga ajuns la 33 de ani a bifat doar două meciuri contra echipelor Racing Club şi Boston River. De fiecare dată, formaţia sa a încasat măcar un gol.

După experienţă sa în România,  Alvaro Daniel Pereira Barragan a prins 119 meciuri la FC Porto, alte 47 la Inter Milano, apoi a bifat experienţe importante la Sao Paolo, Estudiantes, Getafe şi Cerro Porteno, la ultima echipa evoluând doar în 6 jocuri în ultimul sezon.

Nu mai puţin de 86 de prezenţe are Alvaro Pereira în naţionala Uruguayului, formaţie în care nu mai joacă însă din 2016. Ajuns la 33 de ani, Pereira a câştigat Copa America împreună cu reprezentativa "celestă", a mers la Cupa Mondială din 2014, iar în Europa a triumfat în Portugalia unde a obţinut 7 trofee în două sezoane cu Porto, printre care şi UEFA Europa League în 2010-2011. În campionatul României, Pereira a reuşit să câştige doar Cupa României în sezonul 2008-2009 cu gruparea din Gruia.

  • 23 de milioane de euro s-au plătit pe Alvaro Pereira de-alungul carierei sale

  • 172 de meciuri a strâns pentru FC Porto, Getafe şi Internazionale Milano

  • 200.000 de euro este cota sa de piaţă în acest moment

  • 86 de prezenţe are în naţionala Uruguayului şi 7 goluri marcate

Afla mai multe despre: alvaro pereiraliga 1cfr cluj 

viewscnt
Articole similare