Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

24 de ani, acelaşi stadion. Islanda lui Kristinsson şi Sverisson, amintiri de coşmar cu România lui Hagi. Fiii celor trei se luptă acum pentru calificarea la Euro

24 de ani, acelaşi stadion. Islanda lui Kristinsson şi Sverisson, amintiri de coşmar cu România lui Hagi. Fiii celor trei se luptă acum pentru calificarea la Euro
Comentarii

Semifinala barajului de calificare la Euro dintre Islanda şi România reprezintă şi o confruntare a fiilor de foşti fotbalişti. Printre „tricolori” se află trei jucători ai căror părinţi au făcut carieră în „sportul rege”. Nordicii au şi ei trei astfel de exemple.

FRF.ro a făcut radiografia celor şase „moştenitori de tron” ale celor două echipe naţionale.

Pentru România, „cap de afiş” este Ianis Hagi, fiul marelui Gheorghe Hagi, cel care este şi acum golgheterul all-time al echipei naţionale a României, cu 35 de reuşite, la egalitate cu Adrian Mutu.

Alături de Ianis, Răzvan Marin, prietenul şi fostul coleg de la Viitorul, fiul unui alt fost internaţional, Petre Marin.

Pe această listă selectă se înscrie şi Mihai Bălaşa. Tatăl fundaşului de la Craiova este Cristian Bălaşa, cu sute de meciuri în Liga 1, la FC Argeş, Chindia Târgovişte sau Farul Constanţa. 

Cu cine „răspunde” Islanda

Atacantul Albert Gudmundsson (23 ani) de la Alkmaar este fiul fostului internaţional Gudmundur Benediktsson, tot atacant, cu o carieră în liga islandeză şi două experienţe minore în Belgia. Mama lui, Kristbjorg, a fost jucătoare de fotbal în naţionala feminină a Islandei, iar bunicul său, tatăl lui Kristbjorg, după care a fost botezat şi jucătorul de azi al nordicilor, a fost primul fotbalist profesionist din istoria insularilor, legitimat în anii ’40 la Arsenal Londra şi AC Milan: Albert Gudmundsson!

Fundaşul Holmar Eyjolfsson (30 ani) de la Rosenborg este fiul fostului jucător Eyjolfur Sverisson, internaţional inslandez cu 66 de selecţii, campion al Germaniei şi al Turciei!, care a activat la nivel înalt pentru Stuttgart (1989-1994), Beşiktaş (1994-1995) şi Hertha Berlin (1995-2003).

Portarul Runar Runarsson (25 ani), cumpărat recent de Arsenal Londra de la Dijon, este fiul lui Runar Kristinsson, liderul selecţiilor all-time pentru Islanda (104), mijlocaş la cluburi din Suedia şi Belgia, în prezent antrenor la KR Reykjavik şi campion en-titre al Islandei.

România a jucat de două ori în istorie cu Islanda, o „dublă” tur-retur în preliminariile Campionatului Mondial din 1998. La primul joc, pe 9 octombrie 1996, „tricolorii”, cu Hagi în teren, învingeau cu scorul de 4-0 Islanda pentru care jucau Sverisson şi Runarsson.

Afla mai multe despre: romaniaislandanationala 

viewscnt
Articole similare