Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

30 de miliarde de forinţi ar fi investit guvernul Ungariei în sportul din România. Dezvăluiri în presa de la Budapesta

30 de miliarde de forinţi ar fi investit guvernul Ungariei în sportul din România. Dezvăluiri în presa de la Budapestagalerie foto

Special

Comentarii

Guvernul Ungariei ar fi investit peste 30 de miliarde de forinţi în sportul şi în infrastructura sportivă din România, în comunităţile maghiare.

Printre altele, guvernul condus de Viktor Orban şi-a propus să ridice sportul din Ungaria şi a investit sume colosale în ultimii ani, peste două miliarde de euro.

În paralel, guvernul Viktor Orban şi-a propus să susţină financiar şi sporturile din comunităţile maghiare aflate în străinătate, pentru fidelizarea populaţiei de aici.

Această politică a fost aplicată şi în comunităţile maghiare din România şi presa din Ungaria scrie despre o sumă colosală pe care guvernul Viktor Orban ar fi investit-o în sportul din ţara noastră.

Suma colosală investită de guvernul Ungariei în sportul din România

În ultimii ani, cluburile sportive din comunităţile maghiare din România au cunoscut o dezvoltare fără precedent. Cluburi precum Sepsi sau Csikszereda au început să-şi construiască stadioane noi, academii, dar şi baze de antrenament la cele mai înalte standarde.

Acest lucru a fost posibil prin investiţiile guvernului Ungariei. Viktor Orban, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din Europa, urmăreşte o dublă lovitură prin aceste investiţii.

Numai în România, aceste investiţii în sport ar fi ajuns la o sumă colosală. Potrivit publicaţiei maghiare index.hu, guvernul Ungariei a investit până acum în sportul din România nu mai puţin de 30 de miliarde de forinţi, adică 83,6 milioande de euro.

Guvernul Ungariei va investi în continuare în sportul din România

Însă investiţiile maghiare în sportul din România nu se vor opri aici. Conform celor de la index.hu, pe agenda oficialilor maghiari se regăsesc alte două investiţii majore.

Este vorba despre o academie de fotbal în Satu Mare şi un cămin pentru academia de hochei de la Cârţa, judeţul Harghita.

Zilele trecute, Eduard Novak, ministrul Sportului din România, a fost într-o vizită oficială în Ungaria, unde s-a întâlnit cu Peter Szijjarto - ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului.

Peter Szijjarta i-a promis lui Eduard Novak că investiţiile maghiare în sportul din România vor continua:

”Sportul este unul dintre principalele mijloace de păstrare şi construire a identităţii şi mândriei naţionale”, a spus Peter Szijjarta la conferinţa de presă comună.

Eduard Novak a prezentat această promisiune ca pe o victorie.

”Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanţat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple şi în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe”, a spus Eduard Novak în conferinţa de presă.

25 de milioane de euro au costat lucrările pentru construirea bazei sportive Sepsi, în centrul căreia se află stadionul de 8.400 de locuri. Finanţarea a fost asigurată de guvernul maghiar.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare