Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

30 de minute i-au schimbat cariera lui Ciprian Tătăruşanu! Povestea neştiută a portarului refuzat de FCSB, Dinamo şi Rapid, şi ajuns la AC Milan

30 de minute i-au schimbat cariera lui Ciprian Tătăruşanu! Povestea neştiută a portarului refuzat de FCSB, Dinamo şi Rapid, şi ajuns la AC Milan

Superliga

Comentarii

Sâmbătă a fost prezentat la a doua cea mai titrată echipă din istoria Ligii Campionilor, AC Milan. Până să facă acest pas important, Ciprian Tătăruşanu a avut o carieră cu adevărat impresionantă.

Până să ajungă la Lyon, ”Tătă” s-a impus la fiecare echipă la care a apărat. Gloria Bistriţa, FCSB (la acea vreme Steaua Bucureşti), Fiorentina şi Nantes sunt formaţiile unde portarul naţionalei a reuşit să se impună ca titular incontestabil. Ciprian Tătăruşanu a rămas cu cele 69 de selecţii ale sale în istoria naţionalei României.

30 de minute, nici o repriză a unui meci de fotbal, s-au dovedit a fi decisive pentru cariera lui Tătăruşanu. În 2006, când avea 20 de ani, ”Tătă” evolua în Liga 3, la Juventus Bucureşti. A ajuns la Gloria Bistriţa să dea probe, unde Ioan Ovidiu Sabău nu a avut nevoie de foarte mult timp pentru a se convinge de calităţile sale ca să îl cumpere.

Refuzat de FCSB, Dinamo şi Rapid pentru doar 20.000 de euro 

”Mă bucur pentru el foarte mult. Îl apreciez mult. L-am luat la Bistriţa, fiind recomandat de cineva de la Juventus Bucureşti. L-am luat în pregătire şi după 30 de minute i-am spus lui Nea Jean să meargă să plătească suma de transfer că eu nu-l mai bag, că dacă îl vede cineva sigur îl ia. Îmi aduc aminte foarte bine momentul. Nea Jean era în dreapta mea şi i-am zis: Trimite repede pe cineva să plătească suma, că nu-l mai bag să joace!

A intrat 30 de minute şi comunica, lovea mingea perfect şi cu stângul şi cu dreptul, avea talie. Mă întrebam: Unde a fost ăsta până acum? (n.r.- râde)”, a povestit Ioan Ovidiu Sabău, la Look Plus.

Până să ajungă la Gloria Bistriţa, Tătăruşanu a fost în probe la FCSB, Dinamo şi Rapid. Granzii Bucureştiului l-au refuzat fără să se gândească prea mult. Gigi Becali urma să plătească de 90 de ori mai mult, pentru viitorul portar al României, decât a achitat defunctul Jean Pădureanu.

”Nu mai ştiu cât a luat pe el. 1.5 sau 1.8 milioane de euro. Noi am plătit 20 sau 25 de mii de euro. Pe urmă am aflat că a mai fost prin probe la Steaua, la Dinamo, la Rapid.  Şi mă sunase Zoli Iaşko, după ce a aflat că l-am luat. Mi-a zis: «Bravo ţie, că nu l-a luat nimeni. E un portar foarte, foarte talentat»…A trebuit să renunţ la Albuţ pentru că vedeam în el un portar de mare perspectivă şi o investiţie foarte bună pentru clubul Gloria Bistriţa.”, şi-a amintit Ioan Ovidiu Sabău, primul tehnician cu un nume important în fotbalul românesc care l-a remarcat pe Tătăruşanu. 

Afla mai multe despre: ciprian tatarusanuac milanfcsbdinamorapid 

viewscnt
Articole similare