Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

400 de milioane de lei pentru cel mai mare proiect din fotbalul românesc şi din România. Ce echipă beneficiază de el

400 de milioane de lei pentru cel mai mare proiect din fotbalul românesc şi din România. Ce echipă beneficiază de el

Special

Comentarii

Cel mai mare proiect de infrastructură din România, finanţat de Compania Naţională de Investiţii, este stadionul Steaua. În primele 10 cele mai costisitoare investiţii în infrastructură, 9 sunt destinate sportului. Pe noul stadion din Ghencea urmează să joace Steaua, care în prezent se află în Liga a 4-a.

Stadionul Steaua este cel mai mare proiect de infrastructură în care investeşte CNI, scrie zf.ro. Costurile totale pentru ridicarea arenei din Ghencea se ridică la nu mai puţin de 400 de milioane de lei şi doar National Arena a fost mai scumpă. Noul stadion Steaua va avea 31.254 de locuri, spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant, muzeu, sală de forţă şi recuperare magazine şi spaţii pentru birouri.

Stadionul Steaua, cel mai mare proiect de infrastructură din România

Construcţia ar fi trebuit să fie gata în luna mai a acestui an, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările au întârziat şi noua dată pentru inaugurare este octombrie 2020. În prezent, lucrările sunt gata în proporţie de 80%/. Noul stadion Steaua a fost reconstruit pentru EURO 2020, ca bază de pregătire pentru echipele care vor juca pe National Arena. Campionatul European a fost însă amânat pentru vara viitoare, din cauza pandemiei de coronavirus. Aici urmează să joace Steaua, însă şi FCSB face presiuni să revină în Ghencea.

CNI investeşte masiv în mari proiecte de infrastructură sportivă

Compania Naţională de Investiţii se află în subordinea Ministerului Dezvoltării şi a investit de-a lungul anilor în stadioane, săli de sport, bazine de înot, cămine culturale, cămine studenţeşti sau sisteme de canalizare. Însă, în prezent, 9 din 10 cele mai mari proiecte de infrastructură au legătură cu sportul. Singurul proiect care nu este destinat sportului este reabilitarea corpului A, din complexul Panduri, care aparţine Universităţii Bucureşti. Investiţiile totale în acest proiect sunt de aproape 85 de milioane de lei.

În rest, în primele 10 mari proiecte de investiţii se regăsesc bazine de înot în Otopeni, stadionul Rapid, stadionul Arcul de Triumf, sală polivalentă de 5.000 de locuri în Oradea, săli polivalente în Tulcea, Piteşti şi Constanţa şi un complex sportiv care ar trebuie să se ridice în Bistriţa.

Afla mai multe despre: stadion steaua 

viewscnt
Articole similare