You are here:

48 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice. Video emoţionat cu Nadia Comăneci | EXCLUSIV

48 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice. Video emoţionat cu Nadia Comăneci | EXCLUSIV

Gimnastică

Comentarii

Pe 18 iulie 1976, la Montreal, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din istoria olimpică care a obţinut punctajul perfect de 10 pentru un exerciţiu impecabil executat la paralele.

18 iulie: 48 de ani de când Nadia Comăneci a obţinut nota 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal

Nadia Comăneci, gimnasta de aur a României, este cea care la 18 iulie 1976 ne-a oferit cel mai strălucitor moment al sportului românesc în istoria participărilor sale olimpice! Mai exact, acum 48 de ani Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din istoria olimpică care a obţinut punctajul perfect de 10 pentru un exerciţiu impecabil executat la paralele.

Ion Ţiriac a povestit despre ziua respectivă dar şi despre un episod amuzant care s-a petrecut acum 48 de ani.

”Eram în Statele Unite. Aranjasem un eveniment pentru Federaţia Română de Gimnastică. I-am raportat preşedintelui atunci ce avea Nadia. Un milion de dolari atunci ar veni acum 100 de milioane.

Din păcate, tot român eram şi atunci şi a zis că nici poveste să le arătăm noi americanilor ce avem în buzunare secret. Ei i-am zis atunci că ei o voiau pe Nadia, nu secretele lui.

Pe vremea aia sportul era o mare prioritate. Din păcate, nu am ajuns la nici un politician să îl lămuresc.”, a spus Ion Ţiriac.

Nadia a emigrat în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se la Oklahoma, unde s-a casatorit cu Bart Conner, campion de gimnastică al SUA şi campion olimpic.

VIDEO

Afla mai multe despre: nadia comănecigimnastăjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare