Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 lucruri despre Jocurilor Olimpice de Iarnă şi 3 predicţii cu cote 2+

5 lucruri despre Jocurilor Olimpice de Iarnă şi 3 predicţii cu cote 2+galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Startul la Jocurile Olimpice de iarna 2022 se dă la Beijing, pe 4 februarie, iar lumea sportului îşi va îndrepta atenţia către competiţia din China până pe 20 februarie, atunci când va avea loc ceremonia de închidere.

Înainte de startul competiţiei, iată 5 lucruri interesante despre Jocurile Olimpice de iarnă împreună cu 3 ponturi pentru amatorii de pariuri pe sporturi de iarnă.

1. România a bifat aproape toate ediţiile ale Jocurilor Olimpice de iarnă desfăşurate până acum. Singurele excepţii au fost ediţiile din 1924, prima organizată vreodată, precum şi cea din 1960.

2. Ţara noastră a câştigat o singură medalie în istoria participărilor la Jocurile Olimpice de iarnă. S-a întâmplat în 1968, în Franţa, când echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe, a câştigat medalia de bronz.


3. La Jocurile Olimpice din 2022 vor fi prezenţi sportivi din 91 de ţări. În total vor lua startul 2.871 de sportivi (1.581 de bărbaţi şi 1.290 de femei), care vor concura în cele 109 probe din 7 sporturi (15 discipline).
4. Chinezii au alocat un buget de organizare în valoare de 3.9 miliarde de dolari. Suma este mult mai mică decât cea plătită la ediţia Jocurilor de vară de la Beijing din 2008. Atunci, chinezii au cheltuit 43 de miliarde de dolari.
5. Arabia Saudită şi Haiti sunt debutante la Jocurile Olimpice de iarnă. Puteam avea şi a treia ţară debutantă, Kenya, însă singurul sportiv calificat s-a retras.

3 ponturi de încercat la Jocurile Olimpice de Iarnă

Pasionaţii de pariuri sportive au parte în această perioadă de diversitate. Pe lângă fotbal şi tenis, sporturile preferate ale românilor, ei vor putea miza şi pe schi alpin, patinaj, biatlon şi multe altele. Iar pentru cei pasionaţi de pariuri în acest articol se regăsesc şi 3 ponturi Jocurile Olimpice din oferta Unibet.

1. Un nou record pentru Norvegia?

În 2018, nordicii au reuşit să stabilească recordul celor mai multe medalii câştigate la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă: 39. Atunci, ei au câştigat 14 medalii de aur, 14 de argint şi 11 de bronz.

Progresul acestei ţări este vizibil la ediţie la ediţie, motiv pentru care numărul de medalii câştigate a crescut constant din 2006 încoace. Norvegia este principala favorită să termine pe primul loc în clasamentul pe medalii şi la ediţia din 2022. Dar cei care cred că va domina complet competiţia pot miza că va câştiga cel puţin 43.5 medalii, la cota 2.00 oferită de Unibet.

2. Estera Ledecka a scris istorie în 2018. Va reuşi şi în 2022?

La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice de iarnă, Estera Ledecka din Cehia a fost una dintre protagoniste. Ea a devenit prima femeie din istorie care a câştigat medalia de aur în două sporturi diferite la aceeaşi ediţie. A reuşit mai întâi să câştige aurul la schi alpin Super-G, pentru ca ulterior să devină campioană olimpică şi la snowboard - slalom gigant paralel.

Este în continuare una dintre cele mai bune practicante la snowboard, dovadă fiind şi cele două medalii de aur pe care le are la Campionatele Mondiale. De asemenea, e văzută cu prima şansă la câştigarea aurului olimpic la snowboard - slalom gigant paralel, iar Unibet îi oferă cota 2.25.

3. A treia medalie de aur la rând pentru Yuzuru Hanyu?

Niponul Yuzuru Hanyu şi-a apărat titlul olimpic la patinaj masculin la ediţia din 2018. El a devenit aşadar al patrulea patinator din istorie care reuşeşte acest lucru, după Gilis Grafstorm, Karl Schafer şi Dick Button.

Hanyu este o adevărată legendă în patinajul masculin şi va încerca să câştige aurul olimpic pentru a treia oară în carieră la ediţia din 2022. Unibet îl creditează cu şansa a doua, oferindu-i cota 4.55. Cu prima şansă este văzut Nathan Chen, care are cota 1.42.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment şi fac parte din oferta operatorului Unibet. Dacă pariezi la Unibet, nu uita că, în perioada februarie - martie, pariurile de minim 50 RON îţi aduc tichete pentru tragerile la sorţi cu premii în automobile BMW!

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuri 

viewscnt
Articole similare