Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 Vinuri cotate cu +95 puncte Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciaţi critici de vin din Italia. Vezi recomandările unvinpezi.ro

5 Vinuri cotate cu +95 puncte Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciaţi critici de vin din Italia. Vezi recomandările unvinpezi.rogalerie foto

Diverse

Comentarii

Luca Maroni este unul dintre cei mai apreciaţi critici de vin din Italia. Autorul cărţii “Guida dei Vini Italiani” (Ghid pentru vinurile italiene) s-a născut pe 19 septembrie 1961, la Roma şi a fost cel care a creat primul newsletter dedicat vinului din Italia.

Luca Maroni a dezvoltat un sistem de punctaj 3x33 

Punctajul Luca Maroni pentru cele mai bune vinuri este astăzi cunoscut peste tot în lume. Criticul italian a degustat peste 300.000 de vinuri şi a dezvoltat acest sistem de 3x33, notând cu un maximum de 99 de puncte vinurile pe care le-a considerat aproape de perfecţiune. 

În viziunea lui Maroni, un vin de top este unul puternic şi armonios, catifelat, dar totodată intens, cu arome fructate. Pentru a obţine un punctaj maxim de 99 de puncte, un vin trebuie să exceleze în cadrul a trei categorii: textura, echilibrul şi integritatea

Luca Maroni nu acordă 100 de puncte pentru că acesta ar însemna “vinul perfect” şi întotdeauna un alt vin mai bun poate să apară. 

În ceea ce priveşte încadrarea, vinurile cu un punctaj de 84 până la 99 puncte arată calitatea fructului, iar vinurile între 74 şi 83 puncte sunt o recomandare clară din partea lui Maroni. 

5 vinuri +95 puncte Luca Maroni. Alegeţi dintre 3 roşii, 1 alb şi un roze 

Dacă vreţi să mergeţi la sigur şi să achiziţionaţi vinuri premium, va prezentăm 5 vinuri diferite care să mulţumească toate preferinţele. 

PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2018 - Montedidio 

Un vin aproape de perfecţiune, cu 99 puncte Luca Maroni, Papias Primitivo Di Manduria 2018 este unul dintre cele mai bune Primitivo din Italia. Cucereşte cu aromele însorite de fructe coapte, negre şi roşii, lemn dulce şi ciocolată cu vanilie. Se asociază cel mai bine cu preparate din carne roşie, vânat, mâncăruri mediteraneene cu sos ragu sau brânzeturi.

GRAN MAESTRO PRIMITIVO DI MANDURIA DOC 2020, Cielo e Terra

Construit după tiparul vinurilor din sudul Italiei, Gran Maestro Primitivo di Manduria DOC 2020, cu 98 puncte Luca Maroni, este o alegere excelenţă atât pentru cunoscători, cât şi pentru începătorii într-ale vinului. Prietenos, energic, pe alocuri dulceag, vinul scoate în evidenţă arome îndrăzneţe de fructe gemoase, ciocolată amăruie şi condimente dulci. 

CA'VITTORIA APPASSIMENTO ROSSO PUGLIA 2021, Ca'Vittoria

Un cupaj interesant de Negroamaro, Lambrusco şi Merlot, Ca'Vittoria Appassimento Rosso Puglia 2021 este cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Roşu intens, vinul cucereşte încă de la primele arome de prune şi stafide, continuate apoi cu tentele de ciocolată şi condimente. 

DOPPIO PASSO GRILLO 2021 - Botter

O prezenţa exotică în peisajul vinurilor de la noi, Doppio Passo Grillo 2021 a fost cotat cu 96 puncte Luca Maroni şi a primit şi Medalia de Aur la Berliner Wine Trophy 2022. După notele olfactive de fructe tropicale, citrice şi flori albe, vinul dezvăluie pe palat arome de fructe papaya, pepene galben, dar şi lime. 

DOPPIO PASSO PRIMITIVO ROSATO 2021 - Botter

Un Primitivo robust care a primit din partea lui Luca Maroni 95 de puncte, Doppio Passo Primitivo Rosato 2021 este  un roze lejer, elegant şi discret. Aluziile minerale se împletesc cu aromele de fructe roşii, în vreme ce pe palat dezvăluie note de cireşe de mai, mure şi coacăze roşii. 

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 600 de etichete la cele mai bune preţuri.

Pe Unvinpezi.ro veţi găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepţional, evaluat de experţi. El va avea cel mai mic preţ din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană şi o selecţie de spirtoase. În plus, aveţi opţiunea de a deveni membru premium şi astfel să beneficiaţi de o mulţime de beneficii.  

Material sustinut de Unvinpezi.ro

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: unvinpezi.ro 

viewscnt
Articole similare