You are here:

500 de judoka se vor lupta la malul Mării Negre

500 de judoka se vor lupta la malul Mării Negre

Alte sporturi

Comentarii

Pentru a opta oară în istoria judo-ului din România, staţiunea Venus va fi şi în această vară capitala judo-ului juvenil de la noi din ţară.

Sute de sportivi de toate vârstele, antrenori sau reprezentanţi ai cluburilor din România şi nu numai, şi-au anunţat participarea la Pantheon Judo Camp 2024, stagiul de pregătire organizat în mod tradiţional de ACS Pantheon Constanţa.

Până la acest moment, cu două luni rămase până la startul evenimentului, şi-au anunţat participarea aproximativ 500 de sportivi de la categoriile de vârstă U20-U23 masculin şi feminin, dar şi de la U16-U18, U13-U15, U10-U12 din judeţul Constanţa, din ţară, dar şi din ţări precum Moldova, Ucraina, Bulgaria sau Serbia.

De altfel, din experienţa anilor trecuţi, este de aşteptat ca numărul acestora să crească până la aproape o mie de participanţi.

Conform tradiţiei, organizatorii Pantheon Judo Camp – ediţia a VIII-a vor asigura şi prezenţa unor antrenori de prestigiu internaţional, care vor împărtăşi astfel din experienţa lor tinerilor judoka din România. În această vară, pe lângă sensei Iulian Surlă şi sensei Eiji Kikuchi, care sunt coordonatorii tradiţionali ai stagiului, vor mai participa sensei Eiko Shepherd şi sensei Shinji Hosokawa, ambii având centura neagră cu 8 dani în judo.

Campion mondial şi olimpic ca sportiv, Shinji Hosokawa este considerat drept una dintre legendele judo-ului internaţional şi, totodată, unul dintre experţii în tomoe-nage. Printre elevii săi s-au numărat Tadahiro Nomura, Shohei Ono şi Joshiro Maruyama, toţi trei multipli campioni olimpici şi mondiali în judo. În prezent, Shinji Hosokawa este membru al IJF Education şi membru al Comisiei de Antrenori.

Pe lângă toţi aceştia, aşa cum este tradiţia stagiilor de la Pantheon Judo Camp, personalitatea din lumea academică invitată în acest an să le vorbească participanţilor este profesorul Ioan Roxin. În prezent profesor universitar în tehnologia informaţiei şi comunicării la Departamentul „Informatică şi multimedia” al Universităţii Franche-Comté, Ioan Roxin va aborda cu această ocazie un subiect extrem de actual: Inteligenţa artificială.

Tocmai datorită acestui interes ridicat, spre deosebire de ediţiile anterioare, în această vară stagiul de pregătire a fost extins pe durata a două săptămâni. Prima parte a pregătirii se va desfăşura în intervalul 25 – 31 august şi se va adresa judoka cu vârsta până în 14 ani. De pe 1 şi până pe 7 septembrie în centrul atenţiei se vor afla sportivii de peste 14 ani, care vor avea la dispoziţie un stagiu de pregătire adecvat vârstei lor.

Antrenamentele se vor desfăşura în cel mai mare dojo în aer liber din Europa, situat în staţiunea Venus. Suplimentar, participanţii vor avea la dispoziţie şi terenuri de sport şi de cross fit unde îşi pot completa pregătirea fizică alături de antrenorii lor.

Afla mai multe despre: judopantheon judo camp 2024 

viewscnt
Articole similare