Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

6 dintr-un foc! Xavi şi Laporta taie-n carne vie. Nume grele pe lista de plecări

6 dintr-un foc! Xavi şi Laporta taie-n carne vie. Nume grele pe lista de plecări

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (41 de ani) şi Joan Laporta au întocmit împreună lista cu jucătorii care vor pleca, în următoarea perioadă de mercato, de la FC Barcelona.

6 dintr-un foc! Xavi şi Laporta taie-n carne vie. Nume grele pe lista de plecări

Barcelona are nevoie urgentă de lichidităţi, iar vânzarea de jucători poate reprezenta o sursă importantă de venit. Ca atare, Xavi şi Laporta au întocmit, împreună, lista cu jucătorii care nu intră în planurile antrenorului şi care să plece de pe Camp Nou.

Samuel Umtiti - Fundaşul central francez a fost mult timp accidentat şi n-a reuşit să-i demonstreze nimic lui Xavi, care nu se bazează pe el. Nici cu Ronald Koeman n-a jucat, iar Barcelona vrea să scape de el şi de salariul său mare. Catalanii pot scoate o sumă de bani de pe urma transferului său.

Clement Lenglet - Până nu demult un titular incontestabil, Lenglet nu este un fundaş pe placul lui Xavi, care nu l-a folosit mai deloc de când a preluat echipa. Pique şi Araujo au fost variantele preferate ale lui Xavi, în timp ce Eric Garcia a fost a trei variantă. FC Sevilla este o variantă pentru Lenglet, club de unde a fost cumpărat în 2018.

Sergino Dest - Xavi l-a analizat pe Dest de când a fost adus pe banca tehnică a Barcelonei şi i-a oferit şanse să joace, după ce nu l-a trecut pe Dani Alves pe lista UEFA pentru Europa League în favoarea sa. Totuşi, Dest nu l-a convins pe Xavi prin prestaţiile sale, iar antrenorul a anunţat conducerea că nu se bazează pe el în sezonul viitor.

Martin Braithwaite - La fel ca Umtiti, Braithwaite a jucat puţin spre deloc pentru Barcelona sub comanda lui Xavi, concurenţa cu Depay, Aubameyang sau Luuk de Jong fiindu-i fatală. Echipe din Premier League s-au interesat de el, obiectivul fotbalistului fiind să prindă lotul Danemarcei pentru Cupa Mondială din Qatar.

Riqui Puig - Crescut în La Masia, Puig este unul dintre preferaţii fanilor, dar nu a reuşit să-l convingă pe Xavi să-i ofere minute, aşa cum nici Ronald Koeman nu a făcută. Mai are contract cu Barcelona până în 2023, iar în vară catalanii vor să-l vândă pentru a nu-l pierde gratis.

Oscar Mingueza - Tânărul fundaş central crescut în academia catalanilor a fost titular în startul sezonului, cu Ronald Koeman, care-l folosea pe postul de fundaş dreapta mai mult. De când a venit Xavi, Mingueza a prins rar echipa şi, cu toate acestea, are o cotă bună de piaţă şi poate aduce o sumă importantă în conturile blaugrana, mai ales că Barcelona vrea să transfere doi fundaşi centrali.

Afla mai multe despre: barcelonatransferuriplecarixavi 

viewscnt
Articole similare