Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

820.000 de lire, nota de plată după ce nu li s-a permis participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la turnee

820.000 de lire, nota de plată după ce nu li s-a permis participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la turnee

Tenis

Comentarii

Federaţia Britanică de Tenis (LTA) a fost amendată de ATP cu 820.000 de lire sterline pentru că nu a permis participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la turneele pe care le-a organizat în vară, relatează bbc.com.

În plus, forul a fost avertizat că dacă în 2023 va proceda la fel, ar putea pierde statutul de membru ATP.

Federaţia britanică a fost amendată cu 164.018 lire sterline pentru fiecare din cele cinci turnee masculine pe care le-a găzduit: cele ATP Queen’s şi Eastbourne şi cele challenger Surbiton, Nottingham şi Ilkley.

LTA a decis să nu îi accepte la turnee pe sportivii ruşi şi belaruşi, ca reacţie la ofensiva militară a Rusiei în Ucraina, susţinută de Belarus.

Federaţia britanică s-a declarat “profuund dezamăgită” de sancţiune şi a acuzat ATP că arată o “surprinzătoare lipsă de empatie faţă de situaţia din Ucraina”.

În iulie, LTA şi All England Club, organizatorii turneului de la Wimbledon, au primit din partea WTA amenzi de 620.000 de lire sterline, respectiv de 207.000 de lire sterline, pentru că nu au permis participarea sportivelor din Rusia şi Belarus.

Federaţia Britanică de Tenis, amendată de ATP cu 820.000 de lire sterline pentru că nu a permis participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la turnee

Afla mai multe despre: federaţia britanică de tenis 

viewscnt
Articole similare