Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A câştigat o cursă după 9 ore de alergare, înot şi bicicletă! "Am în spate 17 ani de sport"

A câştigat o cursă după 9 ore de alergare, înot şi bicicletă! "Am în spate 17 ani de sport"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Triatlonistul Alex Toma a înotat 3.8 kilometri, a alergat 42 de kilometri şi a mers cu bicicleta 180 kilometri. Asta pentru a cuceri aurul la Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia. Cursa a durat peste 9 ore şi s-a desfăşurat pe ploaie torenţialâ şi temperaturi insuportabile.

Alex Toma, campionul naţional şi internaţional de triatlon, a mai bifat o premieră istorică pentru sportul din România!  

După ce anul trecut, el a fost primul ”tricolor” care a câştigat un Half Ironman, anul acesta a terminat primul un Full Ionman! S-a întâmplat tot în Malaysia: „Pentru mine a fost o experienţă nouă, este a doua oară când fac proba lungă de Full, 3,8 km de înot, 180 km de bicicletă şi 42 km de alergare. Nu îmi cunoşteam corpul cum mi-l cunosc pe proba favorită de half, dar mă bucur că am reuşit să câştig această cursă”, a spus Alex Toma, pentru Sportsnet.ro.

La competiţia asiatică au participat 550 de sportivi, iar românul a terminat cursa în 9 ore şi 18 minute: „Cred că cea mai dificilă parte a fost proba de bicicletă când, pe la kilometrul 110, a început să plouă torenţial, după care, după aproximativ 45-50 de minute, a venit un soare foarte puternic şi au fost nişte vapori de căldură insuportabili”, a mai spus sportivul. 

La fel ca şi în 2022, soţia şi cei doi copii i-au fost alături şi l-au ajutat foarte mult: „Am avut şi suportul soţiei, care de pe margine, în unele puncte, îmi spunea cât am avans, văzând pe hartă avansul pe care îl aveam” - Alex Toma, câştigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia. La anul voi fi în finala de la Kona, este pentru prima dată când mă calific.

E foarte important ca lumea să înţeleagă că rezultatele nu pot veni după un an, doi, trei de antrenamente şi pregătire. Am în spate 17 ani de sport, înainte de cei 9 de triatlon. Cei 17 au inclus înot, fotbal şi atletism, iar după aceşti ani m-am apucat de triatlon”, a adăugat Alex Toma, câştigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.    

E antrenor de înot şi de triatlon  

Alex e antrenor de înot şi de Triatlon, iar prin mâinile lui au trecut sute de sportivi.  

„Sunt deja la a doua generaţie de sportivi. Din prima generaţie, cu cei pe care îi pregătesc de 11, 12 ani, sunt mari, o parte din ei sunt la lotul naţional de Triatlon, practică Triatlonul, alţii înotul. Sunt foarte mândru de ei. Am început să mă antrenez cu ei”, mai spune Alex Toma.

Alex este căsătorit şi are doi copii, un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 7. În familia lor, toată lumea face sport: soţia este profesoară de înot, fetiţa merge la dansuri, iar Alex junior face înot şi triatlon cu tatăl său.  

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: triatlonist alex tomaalex toma 

viewscnt
Articole similare