You are here:

A dat cărţile pe faţă! Neluţu Sabău a dezvăluit care este cheia succesului Universităţii Cluj din acest start de sezon: ”Contează foarte mult”

A dat cărţile pe faţă! Neluţu Sabău a dezvăluit care este cheia succesului Universităţii Cluj din acest start de sezon: ”Contează foarte mult”

U Cluj

Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani) a vorbit despre startul excelent de sezon al lui ”U” Cluj, fără îndoială cel mai bun din istoria participărilor ”studenţilor” în Superliga.

Cu un lot valoros, alcătuit dintr-un mixt de jucători tineri şi veterani, Universitatea Cluj a devenit o adevărată sperietoare pentru granzii din Superliga, iar multe voci din fotbalul românesc le văd pe ”Şepcile roşii” drept o candidată la titlu.

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul revelaţiei din acest sezon, a dezvăluit că în spatele formei Universităţii stă relaţia dintre tehnician şi elevii săi, aspect scos în evidenţă şi de Dan Nistor şi Alex Chipciu, la interviurile de la finalul partidei dintre Rapid şi ”U” din etapa a noua.

”U” Cluj nu este întâmplător lider în Superliga. Ioan Ovidiu Sabău a dat detalii despre atmosfera din vestiarul ”Şepcilor roşii”

„Contează foarte mult (n.r. – ca antrenorul să fie lăsat să îşi facă treaba). Aşa se pot dezvolta mult mai bine jucătorii şi poţi să-ţi evoluezi mult mai bine situaţia pentru că ai luat tu deciziile. Aşa poţi să creşti. Cel mai important lucru la un antrenor este să fie un psiholog bun. De acolo se pleacă.

Pentru că lucrurile s-au schimbat foarte mult, jucătorii gândesc total diferit, se confruntă cu diferite situaţii şi stări. Atunci ai nevoie să discuţi mai mult cu ei, să-ţi faci mai mult timp, să-i cunoşti mai bine, să ai discuţii personale, să le scoţi în evidenţă calităţile mai mult decât lipsurile. Trebuie să ne adaptăm, să vedem exact necesităţile lor.

Toţi avem nevoie să ne simţim apreciaţi şi ajutaţi, nu numai sportivii. Nu să ne dea cineva în cap sau să ne scoată în evidenţă numai defectele.”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, pentru Sport Total FM.

După nouă etape, ”U” Cluj este lider în Superliga, cu 21 de puncte şi fără meci pierdut. În următoarea etapă, ”studenţii” vor primi vizita Craiovei, pe Cluj Arena.

 

Afla mai multe despre: superligauniversitatea clujioan ovidiu sabău 

viewscnt
Articole similare