Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A devenit campion mondial, iar acum a distrus sistemul: "Am investit banii mei, pe care i-am câştigat cu oase rupte. E trist că eşti singur"

A devenit campion mondial, iar acum a distrus sistemul: "Am investit banii mei, pe care i-am câştigat cu oase rupte. E trist că eşti singur"

Sporturi

Comentarii

Constantin Popovici a cucerit medalia de aur în proba de sărituri în apă de la mare înălţime la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Fukuoka.

"Am încercat să mă concentrez pe ce am eu de făcut. În final, mi-a reuşit. A fost concursul cu cea mai mare presiune. Ultimul CM a fost în urmă cu 4 ani, nu te întâlneşti mereu cu acest concurs. 

Dedic victoria familiei mele, tatălui meu care m-a adus la sport, dar şi mie. Numai eu ştiu ce muncă am depus zi de zi, timp de ani. La Budapesta am fost să văd concursul în cârje. Eram acolo cu piciorul rupt, cu şuruburi. Îl rupsesem după o săritură de la 20 de metri. Atunci a fost momentul care m-a făcut să pornesc pe acest drum. 

În România e puţin interes, ar trebui mai mult, pentru că avem cei mai buni săritori din lume. E puţin trist că eşti singur. Eu m-am antrenat de multe ori singur, pe cheltuiala mea. Ei vor să ieşi campion mondial, dar nu prea se dau bani. Mai sunt alte sporturi, precum săriturile în apă. 

Dacă s-ar investi mai mult, poate am ajunge unde am fost odată. Eu am fost pe locul 8 în lume în 2008. M-am lăsat în 2011 din cauza asta, apoi am revenit în 2018. Am revenit de plăcere. Eu fac asta pentru mine. De asta am investit banii mei, pe care i-am câştigat cu oase rupte. Nu aştept de la nimeni să facă ceva pentru mine, că s-ar putea să aştept mult şi bine" , a declarat Constantin Popovici.

Sportivii Constantin Popovici şi Cătălin-Petru Preda au câştigat medalia de aur, respectiv medalia de argint, în competiţia de high diving, 27 m, din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka.

Popovici a obţinut 472.80 puncte, în timp ce Preda a obţinut 438.45.

Pe locul trei s-a clasat francezul Gary Hunt, cu 426.30 puncte.

Afla mai multe despre: popovici 

viewscnt
Articole similare