Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost coleg cu Leo Messi, a jucat în Liga 1, iar acum îi descrie pe români: "Când ies din ţara lor se simt discriminaţi!"

A fost coleg cu Leo Messi, a jucat în Liga 1, iar acum îi descrie pe români: "Când ies din ţara lor se simt discriminaţi!"

Superliga

Comentarii

Gustavo Oberman a jucat în Liga 1 pentru CFR Cluj şi a fost campion mondial la U20 alături de Lionel Messi.

"Românul până când nu îşi dă seama că nu eşti european, te tratează dur. Când înţeleg că eşti argentinian, şi că nu ai nimic de a face cu europenii care îi maltratează in afara ţării, lucrurile se schimbă. Pentru că românul atunci când iese din ţara lui este discriminat" mărturiseşte Gustavo Oberman, fost fotbalist la CFR Cluj, într-un interviu acordat presei din ţara sa natală.

Oberman a venit la CFR Cluj în 2007, dar nu a reuşit să impresioneze şi a plecat destul de rapid de la formaţia ardeleană: "Nu că vreau să mă justific sau ceva, dar l-au dat imediat afară pe antrenorul care mă adusese şi am trecut rapid de la statutul de titular la cel de neconvocat în lot" mărturiseşte Oberman.

Gustavo Oberman, campion mondial la tineret şi coechipier cu Leo Messi în naţională

Argentinianul a cucerit la nivelul U20 titlul de campion mondial cu naţionala ţării sale, fiind coechipier în atacul "pumelor" cu legendarul Lionel Messi. Din acea echipă mai făceau parte Neri Cardozo, Pablo Vitti, Jose Sosa,  Julio Barroso sau Pablo Zabaleta, iar la acel Mondial se mai făceau remarcaţi fotbalişti ca Fernando Llorente, Graziano Pelle, David Silva, Rafinha, Diego Tardelli, John Obi Mikel sau Jonathan Soriano.

"Sosa era titular, iar eu şi Messi eram rezerve. El era cam accidentat la acea vreme, avusese multe la Barcelona. Când s-a accidentat Sosa, a intrat Messi, iar ulterior am prins şi eu. Aveam o echipă de excepţie, ne inţelegeam foarte bine. Când mă uit acum la acel lot, mă trec fiorii. Am jucat lângă Messi!" îşi mai aminteşte Oberman.

Supranumit "Cachete", Gustavo Andres Oberman a fost un mijlocaş ofensiv care a mai evoluat pentru River Plate, Argentinos Juniors, Cordoba, Quilmes sau Pune City. A bifat 7 selecţii la naţionala U20 a Argentinei şi a marcat un singur gol, chiar la turneul final câştigat de "pume", cu Leo Messi în teren.

Afla mai multe despre: gustavo obermancfr clujleo messi 

viewscnt
Articole similare