Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost demarată Caravana ”Redescoperă Oina”. Prima oprire - Dobrogea

A fost demarată Caravana ”Redescoperă Oina”. Prima oprire - Dobrogea

Alte sporturi

Comentarii

Sportul nostru naţional a fost sărbătorit şi în comuna Băneasa, din judeţul Constanţa, unde a fost organizat un meci demonstrativ în incinta Liceului Teoretic din localitate.

Aproximativ 300 de elevi au creat o atmosferă extraordinară în cochetul balon cu teren sintetic din incinta liceului, unde echipele A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa şi C.S. Tradisport Constanţa s-au duelat amical, înaintea participării la Campionatele Naţionale de Oină în sală rezervate juniorilor şi seniorilor. După o primă repriză încheiată cu scorul de 4-2 pentru tinerii jucători de la Tradisport, jucătorii experimentaţi ai Frontierei au întors soarta jocului, câştigând cu 10-4.

Oina recâştigă tot mai mult teren

După meciul demonstrativ au urmat confruntări între echipele liceului din localitate (profesori de educaţiei fizică si sport Mirela Doroiman şi Marian Cătălin Ilie) şi cele ale instituţiilor de învăţământ prezente la eveniment, precum Liceul ,,Regele Carol I” Ostrov (prof. Lucian Pîslaru), Şcoala Generală ,,Ion Atanasiu” Lipniţa (prof. Elena Ciupitu), Şcoala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia (prof. Mariana Chiper).

Conducerea liceului din Băneasa (dir. Ioana Isabela Iscruleasa şi dir. adj Mirela Dima) a fost deosebit de încântată de sosirea caravanei în localitate, având un dialog fructuos cu preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, căruia i-au promis că la nivelul liceului va fi alcătuită o echipă de oină.

Au evoluat formaţiile:

Frontiera Tomis – Daniel Benghea, Bogdan Lupşe, Costel Dincă Coman, Orhan Abdulgani, Raul Platon, Ionuţ Maleş,;

Tradisport – Mădălin Grădinaru, Mario Cristea, Ionuţ Neacşu, Nicuşor Sava, Nicu Oprea, Alexandru Cacenco.

  • A arbitrat Călin Ciobanu (Constanţa).

Derularea proiectului Caravana Redescoperă Oină va continua în zilele de 20 şi 21 octombrie a.c., când va fi organizată prima ediţie a Cupei Tomisului, în localităţile Hârşova, Eforie, Valu lui Traian şi Băneasa.

Proiectul Caravana „Redescoperă Oina” este realizat de Federaţia Română de Oină cu sprijinul Consiliul Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa. De asemenea, Federaţia Română de Oină mulţumeşte Primăriei Oraşului Hârşova pentru sprijinul logistic acordat în derularea proiectului.

Afla mai multe despre: oinanicolae dobrebaneasa 

viewscnt
Articole similare