You are here:

”A fost javră!” Sorin Cârţu a explicat de ce a spart banca de rezerve de la Basel! Ce l-a nemulţumit pe fostul atacant: ”Ştii care a fost faza?” | EXCLUSIV

”A fost javră!” Sorin Cârţu a explicat de ce a spart banca de rezerve de la Basel! Ce l-a nemulţumit pe fostul atacant: ”Ştii care a fost faza?” | EXCLUSIV
Comentarii

Sorin Cârţu (68 de ani) a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la ”SportCast cu Sile”, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă. Fosta glorie a Universităţii Craiova a vorbit despre mai multe momente memorabile din cariera sa, printre care şi episodul de la Basel, petrecut în 2010.

În 2010, CFR Cluj a dat piept cu AS Roma, Bayern Munchen şi FC Basel în grupa E din Liga Campionilor. Deşi erau cotaţi cu ultima şansă, clujenii au dat o replică solidă şi au avut o şansă importantă de a obţine un loc trei ce le-ar fi asigurat participarea în primăvara Europa League.

În etapa a cincea a grupei, CFR s-a deplasat pe St. Jakob-Park pentru duelul cu FC Basel. Partida a fost lipsită de spectacol şi s-a încheiat cu victoria elveţienilor, scor 1-0, însă va rămâne în amintirea microbiştilor pentru gestul nervos făcut de Sorin Cârţu, antrenorul CFR-ului de la acea vreme.

Într-un moment de disperare, Cârţu a spart cu piciorul peretele de sticlă al băncii de rezerve, episod ce a făcut înconjurul lumii.

Ce l-a determinat pe Sorin Cârţu să spargă banca de rezerve de la Basel: ”A fost javră! Am avut şi ghinion”

Fostul atacant de glorie al Universităţii Craiova a pus ieşirea nervoasă de la Basel pe seama mai multor factori, printre care şi oboseala cauzată de hepatita C, boală cu care s-a confruntat timp de 16 ani.

Cârţu a dezvăluit că a fost iritat de faptul că un fotbalist de la Basel a scăpat cu faţa curată pentru o intrare ce ar fi trebuit sancţionată, după spusele sale, cu cartonaşul roşu.

Victima atacaului a fost Rafael Bastos, una dintre vedetele CFR-ului de la acea vreme, care a dorit să fie înlocuit, însă acest lucru nu se putea realiza deoarece Cârţu efectuase cele trei schimbări prevăzute în regulamentul impus de UEFA.

”(n.r. gestul de la Basel) Asta mi-a dăunat după aceea. M-a închis pe afară, pentru că puteam să merg în multe poziţii. Eram foarte încărcat, foarte obosit. Şi boala mi-a accentuat, eram în hepatită maximă... Hepatita C este o boală împuţită, groaznică.

Vrei să îţi spun ceva? Este şi ghinion. Abia se mai ţinea (n.r. geamul băncii de rezerve). Crezi  că eram singurul care a dat cu pumnii şi cu picioarele? Dădusem cu pumnul... Ce dracu m-a apucat de am dat cu piciorul? Nu ştiu.

Ştii care a fost faza? Făcusem toate schimbările şi eu, de regulă, nu făceam asta, să mă expun. Mai erau 15 minute şi îmi trebuia neapărat punctul ăsta, pentru că aş fi avut şanse să trec în primăvară.

Am forţat atunci. Javră ăla, arbitrul, trebuia să îi dea roşu. Şi mai aveam unul în teren care juca cu contractură, Rafael Bastos, îţi dai seama. Ăla mi-a făcut semn să-l schimb”, a spus Sorin Cârţu.

Banca elveţiană l-a făcut pe Cârţu să nu mai antreneze în străinătate. Antrenorul recunoaşte că gestul l-a tras înapoi

”(n.r. ghinionul lui Cârţu de la CFR) 26 de bare au fost în toată perioada în care am fost al CFR. Mă duc la Roma, la 0-0 dau nişte bare cum nu s-au mai văzut.

”(n.r. Credeţi că dacă nu era asta, aţi mai fi antrenat afară?) Absolut. Am avut o treabă din asta, am semnat contract de 500.000 de euro în Kazahstan, după am retras semnătura, pentru că am crezut că nu mai vin înapoi”, a aădugat Cârţu.

Ce a declarat fostul antrenor după meciul cu cântec la Basel

“Da, am avut un gest de nervozitate, am dat cu pumnul, că îţi dai seama, făcusem şi a treia schimbare, când l-am văzut pe Bastos pe jos, că are întindere. Ultimele minute am jucat cu doi oameni care aveau întindere”, a spus Cârţu, în 2010.

Afla mai multe despre: superligacfrsorin cârţubasel 

viewscnt
Articole similare