Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost luată decizia în cazul scandalului de dopaj de la Astra. Ce sancţiune va suporta clubul din Liga 2

A fost luată decizia în cazul scandalului de dopaj de la Astra. Ce sancţiune va suporta clubul din Liga 2

Astra Giurgiu

Comentarii

Astra Giurgiu, ultima clasată din Liga 2, şi-a aflat sentinţa după scandalul de dopaj de la echipă.

Ce sancţiune va suporta clubul din Liga 2

În septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii pe care le-a distribuit o clinică din Bucureşti care dorea să îşi promoveze tratamentele. În respectivele fotografii apărea Alexandru Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă. Tratamentul făcut de fotbalişti s-a dovedit că a încălcat regulamentul, iar ANDA a decis ca Alexandru Ioniţă şi Kehinde Fatai să fie suspendaţi câte un an, iar Takayuki Seto 8 luni.

Acum, comisia de disciplină FRF a decis să sancţioneze Astra 6 puncte, plus o amendă de 20.000 de lei. În teorie, clubul giurguvean ar fi putut să fie sancţionat cu retrogradarea în Liga 3. În momentul când ANAD a luat decizia, adică în aprilie 2021, Astra risca să fie exclusă din Liga 1, dar între timp a retrogradat în Liga 2. 

Speţa a ajuns la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care a decis că Astra a retrogradat deja în Liga 2, iar echipa a fost penalizată cu 6 puncte şi o amendă de 4.000 de euro. Decizia nu este definitivă şi ar putea să fie atacată. Potrivit regulamentului, Astra riscă în continuare să ajungă în al treilea eşalon al fotbalului românesc. 

”În situaţia în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiţi vinovaţi de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiţiei, pe lângă sancţiunile aplicate individual sportivilor implicaţi, va sancţiona echipa respectivă cu descalificarea şi pierderea punctelor”, se arată în Articolul 62 din Legea antidoping, alineatul 2.

Astra traversează o perioadă dezastruoasă. Din cauza datoriilor şi a sancţiunilor trimise vineri de Comisia de Disciplină a FRF, echipa a ajuns la penalizaări totale de minus 20 de puncte. Echipa este ultima în clasament şi a acumulat minus un punct. 

Afla mai multe despre: astra-dopaj-anad 

viewscnt
Articole similare