Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A început expediţia condusă de Ivan Patzaichin pentru salvarea Deltei Dunării

A început expediţia condusă de Ivan Patzaichin pentru salvarea Deltei Dunării

Sporturi

Comentarii

Caravana AUR a început cu un eveniment de presă, pentru a marca 10 ani de când s-a înfiinţat Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 si 30 de ani de la înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Alături de Ivan Patzaichin au participat Laszlo Borbely, Consilier de Stat şi coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, Ion Munteanu,guvernator ARBDD şi Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin. Înainte de plecare, participanţii i-au urat „La mulţi ani!” Deltei Dunării. Ordinul de îmbarcare a fost dat de Mircea Târhoacă, comandorul bricului Mircea, care s-a alăturat Caravanei.

Spre Deltă, într-un turneu de 4 zile, au pornit apoi peste 25 de ambarcaţiuni: canotci, caiace şi o placă de SUP. După ajungerea la Sf. Gheorghe, participanţii pot petrece 2 zile în localitatea de la malul mării şi se pot bucura de natură în mod responsabil.

Prima zi de vâslit s-a încheiat cu o cină tradiţională servită pe malul Dunării, un borş pescăresc şi o plăcintă de dovleac, gătite de localnici şi cu o surpriză pentru participanţi: un mic concert de melodii lipoveneşti, cântate de corul Rusalka din Mila 23.

Afla mai multe despre: canoe 

viewscnt
Articole similare