adplus-dvertising
You are here:

A început haosul la Manchester United. După plecarea furtunoasă a lui Ronaldo, şefii americani au anunţat că vând clubul

A început haosul la Manchester United. După plecarea furtunoasă a lui Ronaldo, şefii americani au anunţat că vând clubul

Manchester United

Comentarii

Proprietarii americani ai lui Manchester United au anunţat că sunt dispuşi să vândă clubul care nu reuşeşte să-şi recapete gloria din trecut.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după oficializarea despărţirii, "de comun acord" şi "cu efect imediat", dintre United şi superstarul portughez Cristiano Ronaldo, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, la un an şi jumătate după revenirea acestuia la Manchester.

"Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea", precizează clubul, deţinut de familia Glazer din 2005, într-un comunicat.

Eşecul revenirii lui Ronaldo la clubul la care s-a făcut remarcat pe scena mondială, între 2003 şi 2009, este o nouă dovadă a incapacităţii lui Manchester United de a reveni în topul ierarhiei fotbalului britanic, dominat în prezent de rivalele Manchester City, Liverpool, Chelsea sau Arsenal, liderul la zi din Premier League.

Ultimul titlu obţinut de Manchester United în Anglia datează din 2013, la finalul ultimului sezon în care Sir Alex Ferguson a îndeplinit rolul de manager general.

"Procesul este conceput pentru a spori viitoarea creştere a clubului, cu obiectivul final de a poziţiona acest club pentru a valorifica oportunităţile atât pe teren, cât şi pe plan comercial. Vom evalua toate opţiunile, pentru a ne asigura că îi servim cel mai bine pe suporteri noştri şi că Manchester United maximizează oportunităţile de creştere semnificativă la îndemâna clubului acum şi în viitor", au subliniat în comunicat Avram şi Joel Glazer, cei doi co-preşedinţi ai lui Manchester United, fiii omului de afaceri Malcolm Glazer, decedat în 2014 şi care preluase conducerea clubului în 2005.

viewscnt
Articole similare