Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A încetat din viaţă Bogdan Socol, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci din presa sportivă. Colaboratorul Orange Sport avea 42 de ani

A încetat din viaţă Bogdan Socol, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci din presa sportivă. Colaboratorul Orange Sport avea 42 de ani

Special

Comentarii

Comentatorul sportiv, Bogdan Socol, a decedat la 42 de ani. Vestea despre colaboratorul Orange Sport a venit vineri, după o carieră dedicată comentariului sportiv şi sportului.

Bogdan Socol a încetat din viaţă la 42 de ani

Sursele Orange Sport confirmă decesul lui Bogdan Socol, una dintre vocile care au marcat comentariul sportiv din România de-a lungul anilor. 

Născut pe 10 august 1980, la Braşov, aventura sa în fotbalul intern şi internaţional s-a oprit brusc, la 42 de ani, la aproape trei decenii de când visul de a deveni comentator a apărut în viaţa sa. 

Fan înfocat al fotbalului, pe care l-a comentat cu patos de fiecare dată, el are la activ aproape 2500 de meciuri de fotbal şi rugby în care a fost vocea suporterilor. 

"Mulţi dintre voi mă consideră cel mai bun sau cel mai pasional comentator tv din România, altora stilul meu nu place deloc şi pace! Însă, ştiu că felul meu de a relata sportul-rege nu a lăsat pe nimeni indiferent", a scris pe blog-ul său Bogdan Socol. 

A comentat derby-urile fotbalului românesc, dar şi cele mai aşteptate meciuri din campionate din străinătate, iar complimentul care l-a marcat a venit din partea unui admirator. 

„Tu te-ai născut să fii comentator, aşa cum Messi s-a născut să fie fotbalist!” Asta mi-a spus-o cineva la Madrid acum câţiva ani înaintea unui Clasico, Real – Barca, care mă vedea pentru prima dată în viaţă şi care m-a recunoscut după voce…", spunea Bogdan Socol. 

Cine a fost Bogdan Socol

Absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti.

A lucrat ca reporter, redactor, editor, producător al ştirilor sportive, comentator, la diferite publicaţii din România, precum Realitatea TV, TV Sport, Naţional TV, GSP TV, Digi Sport, Kanal D, B1. 

De asemenea, a fost colaborator Orange Sport, ElitaRomâniei.ro şi R3Media.

În 2017 a înfiinţat blog-ul bogdansocol.ro

A comentat meciuri de nivel înalt, precum: Real Madrid – FC Barcelona, AC Milan – Inter, şi două finale de Champions League, în 2013 şi 2014.

A fost primul jurnalist român acreditat la El Superclasico, Boca Juniors – River Plate, la Buenos Aires, în 2019. 

A scris cinci cărţi: Jurnalul unui iubitor de fotbal, 100 de fotbalişti legendari, Jurnalul Cupei Mondiale 2018, 100 de sportivi legendari şi El Superclasico: O călătorie în inima celui mai fierbinte derby al planetei. 

Dumnezeu să-l odihnească!

Afla mai multe despre: bogdan socolbogdan socol carierabogdan socol comentatora decedat bogdan socolcine e bogdan socol 

viewscnt
Articole similare