Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat la o formaţie din Superligă, iar acum e şofer livrator în Anglia. ”M-am născut talent şi am murit speranţă”

A jucat la o formaţie din Superligă, iar acum e şofer livrator în Anglia. ”M-am născut talent şi am murit speranţă”galerie foto

FC Botoșani

Comentarii

Fotbalul românesc ne-a demonstrat de foarte multe ori că nu este deloc suficient să fii un fotbalist talentate pentru a-ţi construi o carieră strălucitoare.

Suntem o ţară care nu a dus niciodată lipsă de talente, însă acestea, din diverse motive, s-au pierdut pe drum, exact atunci când ar trebuit să strălucească mai tare.

A lucrat la spălătorie şi în construcţii, iar acum e şofer livrator

Unul dintre jucătorii români care nu şi-au atins niciodată potenţialul este Maradona Chiriac, un mijlocaş care e evoluat la Poli Galaţi, FC Botoşani, Rapid Suceava, Popeşti Leordeni şi Metalosport, până în 2017, când a luat drumul Angliei.

La 21 de ani, Maradona era titular la FC Botoşani într-o victorie contra celor de la FC Vaslui, scor 1-0, într-un meci din Cupa României, şi se anunţa ca un fotbalist cu reale perspective de progres.

Pe atunci, FC Vaslui avea cea mai valoroasă echipă din istoria clubului, cu jucători precum Nicolae Stanciu, Dacian Varga, Georgi Milanov, Gabriel Cînu, Elias Charalambous, Piotr Celeban, Marius Niculae, Lucian Sânmărtean sau Liviu Antal, antrenaţi de actualul selecţioner al României, Edi Iordănescu.

Maradona Chiriac s-a lăsat îmbătat de succesul momentului şi a făcut greşeală după greşeală, după cum chiar el recunoaşte.

Regret amarnic că nu am pus preţ pe seriozitate. Eram convins că pot juca la echipa naţională, dar m-am născut talent şi am murit speranţă. Cea mai frumoasă amintire ca fotbalist o am de când jucam la FC Botoşani şi am eliminat-o din Cupa României pe FC Vaslui, a lui Porumboiu, pentru care jucau Sânmărtean, Stanciu şi Marius Niculae”, a declarat Maradona, conform botosaninews.ro.

De asemenea, publicaţiile vremii reamintesc de un episod neplăcut care l-a avut în prim-plan pe ”Mara”. La un an distanţă de victoria cu FC Vaslui, mijlocaşul a fost dat afară de la Rapid Suceava, în Liga 2, după ce Marin ”Magiun” Barbu l-a prins băut în cantonamentul echipei.

Am renunţat cu totul la Ferariu şi Chiriac. Cred că nu aveau somn, iar dacă şi-au permis aşa ceva chiar sub ochii mei, atunci nu mai au ce căuta la echipă. Eu nu tolerez aşa ceva”, declara Barbu, în 2013, conform gazetasv.ro.

În 2017, ”Mara” a decis să-şi urmeze familia plecată la muncă în Anglia. Nu a renunţat la fotbal. Ajuns în Regat, mijlocaşul a semnat cu Solihull Moors din Liga a 7-a, apoi, la scurt timp a ajuns la FC Romania, echipă pe care a ajutat-o să promoveze din Liga a 9-a, în Liga a 8-a.

Cum banii erau prea puţini, Maradona a fost nevoit să-şi ia un al doilea loc de muncă: a lucrat în construcţii, la o spălătorie auto, la curăţenie, dar a fost şi asistent manager şi chiar supervizor la un dealer autorizat de maşini. În prezent, fostul jucător de la FC Botoşani lucrează ca şofer livrator în Birmingham şi continuă să joace minifotbal.

Niciunul dintre locurile de muncă pe care le-am avut în Anglia nu a fost uşor. Cel mai greu mi-a fost în construcţii, iar cât am fost supervizor, timp de trei ani, îmi vedeam soţia din ce în ce mai puţin şi până la urmă am demisionat. Cred că îmi cam ajunge în Anglia, la anul sper să mă întorc în România”, şi-a propus ”Mara.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maradona chiriacadrian porumboiubotosani - vasluianglia 

viewscnt
Articole similare