Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A luat Champions League şi este dorit înapoi la Barcelona. Varianta uluitoare luată în calcul de Joan Laporta pentru a-l înlocui pe Xavi

A luat Champions League şi este dorit înapoi la Barcelona. Varianta uluitoare luată în calcul de Joan Laporta pentru a-l înlocui pe Xavi

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (44 de ani) nu va mai fi din vară antrenorul celor de la FC Barcelona, iar preşedintele Joan Laporta (61 de ani) ia în calcul şi o variantă cu totul surprinzătoare pentru a fi succesorul pe banca tehnică a catalanilor.

Xavi şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona în vară, la finalul actualului sezon. Anunţul tehnicianul catalan a venit după eşecul de proporţii de pe teren propriu cu Villareal (3-5).

Astfel, postul de antrenor al unuia dintre cele mai titrate cluburi rămâne liber peste câteva luni. Prin urmare, au fost vehiculate tot felul de nume de posibili înlocuitori pentru Xavi.

Dintre acestea, cele mai populare au fost cele ale lui Rafa Marquez, Roberto De Zerbi, Mikel Arteta sau Imanol Alguacil.

Ce nume legendar din istoria lui FC Barcelona ar putea reveni la echipă pentru a-i lua locul lui Xavi

Dar Joan Laporta ar lua în considerare şi o variantă cu totul surprinzătoare. Este vorba despre Frank Rijkaard, anunţă spaniolii de Radio Marca.

Olandezul a mai antrenat-o pe FC Barcelona (2003-2008), chiar în timpul primului mandat al lui Joan Laporta ca preşedinte al clubului catalan.

Rijkaard este cel care i-a adus Barcelonei al doilea trofeu UEFA Champions League din vitrină, în 2006, după finala cu Arsenal (2-1).

Dar o problemă majoră ar fi faptul că tehnicianul olandez nu a mai antrenat vreo echipă de mai bine de 11 ani. Ultima oară a fost pe banca tehnică a naţionalei Arabiei Saudite (iulie 2011 - ianuarie 2013).

După experienţa de la FC Barcelona, din 2007, atunci când banca tehnică a catalanilor avea să fie preluată de Pep Guardiola, Frank Rijkaard a mai pregătit o singură echipă de club, pe Galatasaray (iulie 2009 - octombrie 2010).

Dar acum Rijkaard, ajuns la vârsta de 61 de ani, ar fi dispus să revină la FC Barcelona şi nu singur. Conform sursei menţionate, Marco Van Basten ar putea fi secundul său.

În primul său mandat la FC Barcelona, Frank Rijkaard a stat pe bancă la 272 de meciuri, iar bilanţul său a fost de 159 de victori, 63 de egaluri şi 50 de eşecuri.

Pe lângă trofeul Ligii Campionilor, Rijkaard le-a mai adus catalanilor şi două campionate (2005, 2006) şi două Supercupe ale Spaniei (2006, 2007).

Afla mai multe despre: barcelonala ligaxavijoan laportafrank rijkaard 

viewscnt
Articole similare