You are here:

A practicat patru sporturi până să ajungă de patru ori campioană la gimnastică ritmică! Cine este Alexia Ghica: "Seara îmi scriu ce am făcut la antrenament ca să ţin minte"

A practicat patru sporturi până să ajungă de patru ori campioană la gimnastică ritmică! Cine este Alexia Ghica: "Seara îmi scriu ce am făcut la antrenament ca să ţin minte"

Gimnastică

Comentarii

Alexia Ghica, componentă a lotului naţional de junioare de gimnastică ritmică, a făcut balet, înot, baschet şi patinaj artistic, dar şi-a dat seama că marea ei dragoste în sport este alta! Aşa că a rămas la ritmică, iar în timpul liber face pe make-up artistul pentru prietenele ei.

De patru ori campioană naţională, Alexia Ghica, 14 ani, a trecut prin mai multe sporturi până să se oprească la gimnastica ritmică.

“Am practicat foarte multe sporturi, mi-au plăcut toate, doar că cel mai mult mi-a plăcut gimnastica ritmică.  Am practicat înot, balet, patinaj artistic şi baschet. Înotul a rămas încă în inima mea, încă îmi place să înot foarte mult”, spune Alexia Ghica, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică, pentru Sportsnet.ro

Alexia şi-a mai descoperit o pasiune, care, pe viitor, poate să-i devină job!

 „Îmi place foarte mult să mă machiez. Această pasiune a venit când am încercat prima oară să mă machiez”, a adăugat gimnasta. 

Şi prietenele apelează la ea

„De obicei îmi arată o poză şi îmi spun să fac cum pot din acea poză şi de fiecare dată îmi iese”, mai spune Alexia Ghica.

Pe lângă sportul de performanţă, campioana naţională de la gimnastică ritmică e înnebunită şi după animale. A avut acasă o mini grădină zoo.

„Am o pisică şi un hamster la momentul actual. Pe pisica mea o iubesc foarte mult, îl cheamă Joy. Şi pe hamster Oreo deoarece e alb şi negru. Am avut mai mulţi hamsteri, un peşte, un papagal şi un căţel pe care l-am botezat Tyson”, componenta lotului naţional de gimnastică ritmică.

Alexiei îi place la nebunie să scrie şi să picteze, iar de ceva timp ţine şi un jurnal.

„Scriu în el tot ce fac, de când mă trezesc până când termin, scriu tot acolo. Mă trezesc, la ora aceea scriu acolo, mănânc, ce mănânc, cu ce mă îmbrac. Seara de obicei îmi scriu ce am făcut la antrenament ca să ţin minte corectările pentru cealaltă zi”, spune ea.

O aşteaptă examenul de final de şcoală generală

Alexia Ghica este de 4 ori campionă naţională la gimnastică ritmică şi elevă în clasa a 8 a. Adolescenta ştie că o aşteaptă un an dificil.

“Va fi un an greu cu examenul de final, încerc să fac faţă şi antrenamentelor şi şcolii. Am început şi meditaţiile. Îmi plac mult limba română şi matematica, dar cel mai mult îmi place sportul”, a încheiat Alexia Ghica.

Afla mai multe despre: alexia ghicaalexia ghica gimnastica ritmica 

viewscnt
Articole similare