You are here:

A renunţat la atletism să facă performanţă în triatlon sub comanda unui cubanez! Povestea lui Victor Haţegan: "Am început de la zero această probă"

A renunţat la atletism să facă performanţă în triatlon sub comanda unui cubanez! Povestea lui Victor Haţegan: "Am început de la zero această probă"

Sporturi

Comentarii

Campion la 800 de metri, Victor Haţegan s-a reorinentat spre triatlon, iar după 2 ani a câştigat primul concurs naţional în proba de sprint. Tânărul de 17 ani este pregătit de Flabio Carmona, un sud-american stabilit de 11 ani în România.

Victor Haţegan a lăsat atletismul, unde era campion în proba de 800 de metri, şi s-a reorientat spre triatlon.

“Tata făcea triatlon şi a vrut să îmi arate şi mie partea frumoasă şi complexă a acestui sport”, a declarat Victor Haţeg, triatlonist la Seven Sport Club, pentru Sportsnet.ro

Înotul i-a dat mari bătăi de cap tânărului atunci când s-a apucat de noul sport.

„Am început înotul de la zero şi a fost o etapă foarte grea pentru mine. Ştiam să înot la modul să stau la suprafaţă, mai mult de atât nu puteam”, a mai spus Victor Haţeg, triatlonist la Seven Sport Club.  

După 2 ani de triatlon, pentru Victor a venit şi prima mare reuşită. A câştigat primul concurs national în proba de sprint.

„Sunt bucuros pentru acest rezultat, chiar am muncit foarte mult. De 2 ani tot mă lupt să progresez mai ales la înot, pentru că am început de la zero această probă”, recunoaşte Victor Haţeg. 

La 7.30 are primul antrenament

Chiar dacă e în vacanţă, Victor are câte două antrenamente pe zi. La 7.30 e deja pe bicicletă, dar nu se plânge!

 “Eu îmi organizez foarte bine timpul. În vacanţă am mult timp în care pot să fac şi multe antrenamente şi să ies afară cu prietenii”, susţine el.

Pe lângă sport, triatlonistul mai are o pasiune.

„Îmi place să gătesc. Eu şi părinţii mei nu mâncăm la aceeaşi oră. Când vin de la antrenament, îmi fac singur de mâncare. Pastele cu somon şi deserturile sunt preferatele mele şi îmi place să le pregătesc”, a adăugat sportivul. 

E pregătit de un cubanez

Victor este antrenat la Seven Sport Club de Flabio Carmona, cubanezul de la lotul naţional, care în urmă cu 11 ani s-a stabilit în România.

 „Din 2013 sunt aici, primii 2 ani au fost mai grei, apoi m-am adaptat. Am nişte sportivi cu care lucrez de la început, din 2013 şi îmi place că au progresat mult. Am reuşit să lucrez şi cu sportivi amatori şi profesionişti şi am avut rezultate cu toţi”, spune Flabio Carmona, antrenor triatlon, Seven Sport Club.

Flabio are numai cuvinte de laudă la adresa sportivului său.

 „Victor m-a impresionat foarte mult de când a venit. Era un pic mai mic şi m-a impresionat că era foarte serios şi determinat. Ştia ce voia să facă,  nu avea nici o întrebare, doar a vrut să facă antrenament”, mai recunoaşte Flabio Carmona, antrenor triatlon, Seven Sport Club.

Pumnii strânşi pentru Felix Duchampt

Mâine, la Jocurile Olimpice de la Paris, va intra în concurs, în proba de triatlon, Felix Duchampt, francezul cu cetăţenie română care va concura pentru România. Victor şi antrenorul său îi vor ţine pumnii acestuia.

“Vreau să scoată un rezultat bun! Îl admir foarte mult”, declară Victor Haţeg, triatlonist la Seven Sport Club.

„Suntem alături de Felix, vom urmări cursa din faţa televizorului. Îi urăm baftă”, afirmă Flabio Carmona, antrenor triatlon, Seven Sport Club.

“Am învăţat româna la piaţă”

Cubanezul vorbeşte foarte bine limba română şi spune că a învăţat-o singur.

„Eu nu am făcut şcoală în România, am învăţat zi cu zi, la antrenament şi la piaţă. Am învăţat-o foarte repede după ce am început să lucrez cu cei mici”, spune Flabio Carmona, antrenor triatlon, Seven Sport Club.

Flabio îşi aminteşte de începuturile sale în România.

 „Eu vorbeam engleza cu nişte fete pe care le antrenam. După o perioadă, am început să lucrez cu copii mai mici şi asta a fost o mare schimbare, nici unul nu m-a lăsat să vorbesc engleză, pentru că ei nu ştiau şi aşa am fost împins de la spate să învăţ limba română. Cei mici făceau glume pe seama mea mai tot timpul şi mă puneau să repet anumite cuvinte pe care nu le pronunţam corect şi a fost haios, dar pentru mine un mare plus”, a încheiat Flabio Carmona, antrenor triatlon, Seven Sport Club.

 

Afla mai multe despre: victor haţeganvictor haţegan triatlon 

viewscnt
Articole similare