adplus-dvertising
You are here:

A venit nota de plată. Oltenii au fost amendaţi după meciul cu FCSB!

A venit nota de plată. Oltenii au fost amendaţi după meciul cu FCSB!
Comentarii

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, vineri, penalizarea clubului Universitatea Craiova cu 2.500 de lei, ca urmare a unor incidente de la meciul cu FCSB, din Liga 1 Casa Pariurilor.

A venit nota de plată. Oltenii au fost amendaţi după meciul cu FCSB! 

“Universitatea Craiova vs. FCSB – Incidente – În temeiul art. 54.2 şi art. 54.6 din RD, se sancţionează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 2.500 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate în decizie prevăd următoarele:

“Articolul 54 – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea

2 Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţionat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.

6 Sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică, cum ar fi, în special, abaterile care au fost provocate intenţionat pentru a cauza sancţionarea jucătorului sau clubului conform acestui articol. Procedura evaluării circumstanţelor atenuante va fi cea prevăzută de acest regulament”.

În etapa a XVII-a a Ligii 1 Casa Pariurilor, echipa Universitatea Craiova a fost învinsă cu scorul de 3-2 de FCSB, în 28 noiembrie, pe teren propriu.

viewscnt
Articole similare