Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A venit Rege şi a plecat Legendă. Cu lacrimi în ochi, marele Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din activitate în faţa unui stadion arhiplin

A venit Rege şi a plecat Legendă. Cu lacrimi în ochi, marele Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din activitate în faţa unui stadion arhiplin

AC Milan

Comentarii

Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat, duminică seară, retragerea din activitate, la 41 de ani. "Este timpul să-mi iau la revedere de la fotbal, nu doar de la voi. Sunt prea multe emoţii acum, hai Milan şi la revedere", a spus Ibra, cu lacrimi în ochi, după meciul echipei AC Milan cu Hellas Verona.

 

După ce a părăsit clubul din oraşul natal Malmö, Ibrahimovic a jucat la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, Barcelona şi AC Milan, înainte de a se alătura echipei PSG în 2012, la începutul proiectului qatarez. El a avut o contribuţie majoră la ascensiunea roş-albaştrilor, atât pe teren, cât şi în afara lui. Bilanţul său la Paris? 180 de meciuri, 156 de goluri şi 61 de pase de gol.

În plus, starul suedez a mai bifat patru titluri de campion în Ligue 1, două triumfuri în Cupa Franţei şi trei triumfuri în Cupa Ligii, plus trei Supercupe.

"Am venit aici ca un rege şi plec ca o legendă", a glumit jucătorul originar din Malmö la plecarea de pe Parc des Princes în 2016.

A continuat să joace pentru Manchester United, înainte de a-şi încerca norocul în MLS, la L.A. Galaxy. Cu toate acestea, împotriva tuturor aşteptărilor, Ibrahimovic s-a întors în Europa şi la AC Milan pentru a-şi încheia cariera strălucită.

Revenirea sa a fost marcată de un titlu de campion al Italiei la finalul sezonului 2021-22, al cincilea în total (2 cu Milan, 3 cu Inter). Ibra şi-a completat palmaresul peste tot unde a jucat, cu excepţia MLS.

El şi-a lăsat totuşi amprenta asupra fotbalului mondial prin golurile sale (493 la echipele de club în 819 meciuri, 62 pentru echipa naţională în 122 de selecţii), în special prin execuţia magică din "foarfecă" de la 30 de metri în poarta lui Joe Hart în timpul unui amical în Anglia în 2013, dar şi prin calităţile sale tehnice şi fizice extraordinare.

Cu un fizic impresionant şi pasionat de arte marţiale, "Ibra" a fost totuşi abandonat de corpul său în intensitatea fotbalului de top. În 2022-23, suedezul a jucat doar patru meciuri pentru AC Milan, marcând un gol şi fiind titularizat o singură dată. De vină au fost accidentările.

Drept urmare, el a fost spectator la meciul de duminică cu Verona.

 

Afla mai multe despre: ibrahimovicac milan 

viewscnt
Articole similare