Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acestea sunt principalele favorite la câştigarea Cupei Mondiale din 2022

Acestea sunt principalele favorite la câştigarea Cupei Mondiale din 2022galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Brazilia, Franţa şi Anglia sunt principalele favorite la câştigarea Cupei Mondiale care se va desfăşura în acest an în Qatar, între 21 noiembrie şi 8 decembrie.

Fortuna Pariuri Sportive oferă cota 6.00 pentru un pariu pe triumful naţionalei „cariocas”.

Echipa în care joacă Neymar este naţionala cu cele mai multe trofee cucerite. Cinci Cupe Mondiale au în vitrină brazilienii, însă ultima finală câştigată a fost în ediţia 2002, acum douăzeci de ani. Germania şi Italia au triumfat de patru ori la turneul final, iar Argentina, Franţa şi Uruguay de câte două ori. Campioana mondială en-titre este Franţa.

La începutul acestei luni a fost efectuată tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţelor grupelor CM 2022. Iată ce au decis sorţii:

• Grupa A - Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda


• Grupa B - Anglia, Iran, SUA, câştigătoarea barajului european (Ţara Galilor vs Scoţia/Ucraina)
• Grupa C - Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
• Grupa D - Franţa, câştigătoarea barajului intercontinental 1 (Peru vs Australia/Emiratele Arabe Unite), Danemarca, Tunisia
• Grupa E - Spania, câştigătoarea barajului intercontinental 2 (Costa Rica/Noua Zeelandă), Germania, Japonia
• Grupa F - Belgia, Canada, Maroc, Croaţia
• Grupa G - Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun
• Grupa H - Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud.

De asemenea, au fost stabilite şi încrucişările pentru sferturile de finală şi pentru semifinale:
• sfert 1- 1A/2B vs 1C/2D
• sfert 2 - 1E/2F vs 1G/2H
• sfert 3 -1B/2A vs 1D/2C
• sfert 4 - 1F/2E vs 1H/2G

Câştigătoarea sfertului 1 o va înfrunta în prima semifinală pe câştigătoarea sfertului 2, în timp ce a doua semifinală se va juca întra învingătoarea din sfertul 3 şi învingătoarea din sfertul 4. Astfel, prima semifinală poate fi Argentina vs Brazilia, iar a doua se poate juca între Franţa şi Belgia.

Este important de menţionat că de la acest turneu final va lipsi Italia, campioana europeană, care a fost eliminată de Macedonia de Nord în urma meciului de baraj.

Iată informaţii esenţiale despre echipele care au cele mai mari şanse să ridice trofeul pe 8 decembrie:

BRAZILIA

Are jucători cu o valoare totală de piaţă de 849,5 milioane de euro şi este favorită mai mult prin prisma palmaresului decât pe baza performanţelor de la ultimele ediţii ale Cupei Mondiale. Deşi antrenorul Tite poate conta pe fotbalişti foarte valoroşi, parcă lotul brazilienilor nu mai are vedete de calibrul unui Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo sau Romario. Cel mai scump internaţional din Ţara Cafelei este Vinicius Junior (mijlocaş ofensiv, 21 de ani, Real Madrid, cotă de piaţă 100 de milioane de euro). Apropiat ca valoare este Neymar (atacant, 30 de ani, PSG, cotă de piaţă 90 de milioane de euro). 

FRANŢA

Are cel mai echilibrat lot dintre candidatele principale, Didier Deschamps având la dispoziţie jucători evaluaţi la 970,5 milioane de euro, de site-ul de specialitate transmfermarkt.com. Cel mai scump jucător este Kylian Mbappe (atacant, 23 de ani, PSG, cotă de piaţă 160 de milioane de euro), pe locul secund în acest top fiind un nume surpriză: Christopher Nkunku (mijlocaş ofensiv, 24 de ani, RB Leipzig, 65 de milioane de euro). Francezii au o echipă omogenă, care joacă de mult timp împreună, cu vedete în toate compartimentele. Aşadar, forţa grupului este dublată de individualităţi care pot decide în orice moment soarta unui meci.

ANGLIA

A avut un parcurs foarte bun la Euro 2020, ajungând până în finala pierdută în faţa Italiei. Gareth Southgate antrenează cel mai scump lot de echipă naţională din lume (1,04 miliarde de dolari), cu o medie de vârstă foarte joasă. La 28 de ani, cel mai bine cotat englez, Harry Kane (atacant, Tottenham, 100 de milioane de euro), este unul dintre „veterani”. Phil Fodden (mijlocaş central, 21 de ani, Manchester City) este evaluat la 90 de milioane de euro, în timp ce Jude Bellingham (mijlocaş central, 18 ani, Borussia Dortmund) „costă” 75 de milioane de euro.

Câştigătoarele ultimelor 5 ediţii ale Cupei Mondiale:
• CM 2018 (din Rusia): Franţa (4-2 în finală cu Croaţia)
• CM 2014 (din Brazilia): Germania (1-0 în finală cu Argentina)
• CM 2010 (din Africa de Sud): Spania (1-0 în finală cu Olanda)
• CM 2006 (din Germania): Italia (după loviturile de departajare, contra Franţei)
• CM 2002 (din Coreea de Sud şi Japonia): Brazilia (2-0 în finală cu Germania)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuri 

viewscnt
Articole similare