Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Acolo s-a jucat destinul fotbalului românesc”. Care crede Viorel Moldovan că a fost momentul care a distrus ”viitorul” echipei naţionale | VIDEO EXCLUSIV

”Acolo s-a jucat destinul fotbalului românesc”. Care crede Viorel Moldovan că a fost momentul care a distrus ”viitorul” echipei naţionale | VIDEO EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Campionatul Mondial din Qatar va marca a şasea absenţă la rând a României de la cel mai important turneu din fotbal, ultima prezenţă a ”tricolorilor” venind în deceniul trecut, în 1998, când reuşeau să ajungă până în optimi în Franţa, unde au pierdut cu Croaţia.

Joi, România avea să dispute un meci amical împotriva Sloveniei, adversara care ne-a oprit din a ne califica la Campionatul Mondial din 2002, în urma barajului.

Acel Campionat Mondial a fost ultimul la care ”tricolorii” au fost aproape de a se califica, dar, cu Gică Hagi pe banca tehnică, au pierdut barajul cu slovenii, scor 3-2 în general.

România a pierdut meciul tur, în deplasare, scor 2-1, înainte de a conduce în retur în Ghencea, 1-0. Totuşi, slovenii au reuşit egalarea, iar calificarea a fost pierdută.

Aşadar, în acest an s-au împlinit 24 de ani de la ultima prezenţă a României la Campionatul Mondial, iar, invitat în studioul Orange Sport înaintea amicalului cu Slovenia, Viorel Moldovan a dezvăluit unde crede că a început declinul naţionalei noastre.

Fostul mare atacant a ajuns la concluzia că acel baraj pierdut cu Slovenia este unul dintre motivele importante din spatele ”prăbuşirii” selecţionatei noastre.

”Acolo s-au jucat destinul şi viitorul fotbalului românesc”

Viorel Moldovan este de părere că, dacă echipa naţională ar fi reuşit să se califice atunci, ar mai fi putut urma alte performanţe importante pentru generaţia lui Cristi Chivu şi Adi Mutu.

Nu avem termen de comparaţie, nu putem să comparăm. Astăzi ne e greu să găsim un atacant. Atunci, în afară de cei trei, mai aveam pe bancă o grămadă de atacanţi şi neconvocaţi la fel.

Despre ce vorbim? La mijlocul terenului, acelaşi lucru. Am avut mare ghinion atunci (n.r. la barajul cu Slovenia). Îmi aduc aminte şi returul din Ghencea, turul... acolo s-au jucat destinul şi viitorul fotbalului românesc.

Era foarte importantă acea calificare pentru perspectivele... era foarte important ca echipa naţională să se califice la turneul final, să aibă continuitate.

Era importantă continuitatea, după care creşteau automat acei jucători, prindeau încredere, creşteau şi urma clar poate o altă calificare şi aveam continuitate în rezultate”, a declarat Viorel Moldovan, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: viorel moldovan 

viewscnt
Articole similare