Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adi Mutu, deranjat de ultimele acţiuni din Ţinutul Secuiesc: ”Sunt naţionalist 100%. Mai bine tac!”

Adi Mutu, deranjat de ultimele acţiuni din Ţinutul Secuiesc: ”Sunt naţionalist 100%. Mai bine tac!”

Fotbal intern

Comentarii

Adi Mutu şi-a spus părerea despre scandalul iscat după amicalul Csikszereda U18 şi Ungaria U18, eveniment la care au fost prezenţi şi premierul Ungariei, Viktor Orban, şi ministrul Sportului, Eduard Novak.

Adi Mutu, deranjat de ultimele acţiuni din Ţinutul Secuiesc: ”Sunt naţionalist 100%. Mai bine tac!”

Stadionul din Miercurea Ciuc, al FK Csikszereda, a fost inaugurat, sâmbătă, cu un meci între Csikszereda U18 şi Ungaria U18, eveniment la care au fost prezenţi şi premierul Ungariei, Viktor Orban, şi ministrul Sportului, Eduard Novak.

Iniţial amicalul trebuia să se dispute împotriva naţionalei U18. 

Gazdele şi-ar fi dorit ca naţionala U18 a României să fie prezentă la momentul festiv al ciucanilor, însă Federaţia s-a văzut nevoită să refuze invitaţia. Locul „tricolorilor” a fost luat de o selecţionată a Ţinutului Secuiesc.

Viktor Orban, care a fost prezent la inaugurare şi a fost solicitat în tribună de mai mulţi fani să se fotografieze cu ei, a postat câteva fotografii. La arenă a fost afişat drapelul secuiesc.

Adrian Mutu nu s-a putut abţine şi s-a arătat deranjat de scandalul iscat: ”Ştiţi faptul că sunt naţionalist 100% şi prefer să tac mai bine ca să nu creez alte controverse, alte probleme. Dar nu e ok să se întâmple asta!”. 

Mai multe peluze din România s-au unit şi au publicat o scrisoare deschisă pe paginile de pe reţelele de socializare. Iată conţinutul integral al acesteia: 

„Scrisoare deschisă

Către toţi cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate şi dragoste faţă de această ţară.

Ne aflăm în faţa unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populaţiei minoritare din mijlocul ţării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniţă de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naţionalele U18 ale Ungariei şi ţinutului secuiesc. 

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă naţională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă şi că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federaţia Română de Fotbal şi Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea ţării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunţam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfăşoare în “cele mai plăcute” condiţii pentru dânşii. 

Dacă aşa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma şi ne vom apăra ţara cu toate forţele posibile. Ştim, aveţi nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstraţi pentru cine luptaţi cu adevărat.

Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timişoara, Peluza Şepcile Roşii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul "Suntem Ultras Dinamo" din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iaşi, Peluza Nord Galaţi, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeş), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniţi Sub Tricolor, Ploieşti România, Dulce Românie, Ultra România”.

 

Afla mai multe despre: adi mutumiercurea ciuctinutul secuiesc 

viewscnt
Articole similare