Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Porumboiu, moment de sinceritate după ce România s-a calificat la Euro 2024: ”Pentru prima dată, îl felicit şi pe Răzvan Burleanu”

Adrian Porumboiu, moment de sinceritate după ce România s-a calificat la Euro 2024: ”Pentru prima dată, îl felicit şi pe Răzvan Burleanu”

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post.

În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63.

Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Adrian Porumboiu a vorbit despre calificarea istorică a echipei naţionale. 

„Am mai spus că România se va califica, iar lucrurile s-au întâmplat conform celor anticipate. Felicit toată echipa României şi pentru prima dată chiar şi pe Răzvan Burleanu! Cât de gros ai avea obrazul şi cât de critic poţi fi, n-ai cum să-i feliciţi pe jucători. Aşa cum am mai spus, Ianis Hagi şi-a făcut treaba, dar puteam să nu avem acel gol dacă era schimbat mai devreme. Cel mai probabil a fost ceva planificat. 

De asemenea, Edi Iordănescu e genul de antrenor care pregăteşte ca nimeni altul aceste partide decisive, ceea ce este foarte bine. N-am avut emoţii nici măcar după primul gol, asta pentru că egalul era o variantă. Nu în ultimul rând, s-a văzut că întreg grupul a construit un bloc care a funcţionat de la un capăt la altul”, a spus Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

Afla mai multe despre: nationala românieiadrian porumboiuedi iordănescu 

viewscnt
Articole similare