Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aici s-a ajuns? Mirel Rădoi a dat alarma: "A trebuit să stăm noi pe loc ca să ne ajungă Malta, Luxemburg, Feroe". Unde se greşeşte

Aici s-a ajuns? Mirel Rădoi a dat alarma: "A trebuit să stăm noi pe loc ca să ne ajungă Malta, Luxemburg, Feroe". Unde se greşeşte

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, Mirel Rădoi, a luat atitudine, după înfrângerea cu Germania, scor 0-1, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Antrenorul a evidenţiat problemele tinerilor fotbalişti români şi a făcut o paralelă cu naţionalele mai slab cotate decât România.

Mirel Rădoi, discurs manifest: "Am stat pe loc"

România a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de Germania, în etapa a II-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Următoarea partidă a României va fi miercuri, de la ora 19.00, în Armenia.

Mirel Rădoi s-a arătat îngrijorat, în condţiile în care consideră că fotbalul românesc a construit puţin, după retragerea Generaţiei de Aur: "Ştiam că, indiferent de lotul lor, va trebui să echilibrăm balanţa asta printr-o agresivitate ridicată, printr-o determinare mai mare, printr-o organizare defensivă mult mai bună. Să încercăm să comprimăm spaţiile şi liniile, să fim mult mai compacţi, să echilibrăm balanţa. E clar că dacă ne uitam pe sume, e clar că plecam dinainte bătuţi, ceea ce cred că a fost greşeala Islandei. 

Mă uit cât a trebuit să stăm noi pe loc ca să ne ajungă Malta, Luxemburg, Feroe. Dacă îmi aduc bine declaraţia, cred că e a lui Dan Petrescu sau Hagi acum 15 ani. Noi tot timpul am crezut că în continuare se merge aşa, că avem o calitate tehnică fără să vedem că din spate nu mai vine nimic. Referitor la intensitatea paselor, de felul cum deschideau unghiurile, felul cum preluau balonul... Ne uităm că în ziua de azi sunt copii de zece ani care fac ture de teren şi probabil o să vadă gărduleţele la 15 ani. Ne uităm că în fotbalul european sunt jucători la 12 ani care au tehnică de invidiat.  Asta nu scuză înfrângerea noastră şi să vin să mă scuz că altcineva în urmă cu 15 ani nu a făcut ce trebuia", a declarat Mirel Rădoi, în cadrul conferinţei de presă de după meci.  

Clasamentul grupei României din preliminariile Cupei Mondiale din 2022

Clasamentul grupei după două etape este următorul: 1. Germania - 6 puncte, 2. Armenia - 6 puncte, 3. Macedonia de Nord - 3 puncte, 4. România - 3 puncte, 5. Islanda - niciun punct, 6. Liechtenstein - niciun punct.

În prima etapă, România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, acasă, iar Germania a trecut, cu 3-0, tot pe teren propriu, de Islanda. Tot în prima etapă, Liechetnstein - Armenia, scor 0-1.

 

 

Afla mai multe despre: mirel radoiromaniaromania germaniacupa mondialacampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare