adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală

Atletism

Comentarii

Antrenorul american Alberto Salazar, care l-a pregătit pe Mo Farah până în 2017, a fost suspendat în 2019 patru ani pentru incitare la dopaj, iar în decembrie 2021 a fost exclus pe viaţă din atletism de către SafeSport, organizaţie americană care soluţionează problemele de abuz sexual în sport. Tentativele sale de a contesta decizia nu au avut succes, notează presa din SUA.

Iniţial se credea că antrenorul a fost exclus din cauza unor comentarii cu caracter sexual, însă New York Times a scris că în cazul său există şi două situaţii neraportate anterior de agresiune sexuală asupra unei persoane.

Iniţial, Salazar a fost suspendat de SafeSport în ianuarie 2020, după ce mai multe sportive antrenate de el au raportat abuzuri emoţionale şi fizice ale antrenorului în perioada în care au făcut parte din Nike Oregon Project. Atunci, Mary Cain şi alte sportive au depus mărturie cu privire la abuzurile rmoţionale legate de greutatea lor.

În octombrie 2019, Alberto Salazar a fost suspendat patru ani pentru incitare la dopaj, de către Agenţia Americană Antidoping (USADA). Alberto Salazar era acuzat de "organizare şi incitare la conduită dopantă interzisă".

Mo Farah, cvadruplu campion olimpic şi sextuplu campion mondial la 5.000 şi 10.000 metri, a fost antrenat de Salazar până în 2017.

viewscnt
Articole similare